Η Nissan ξεκινά την παραγωγή των Qashqai και Juke στο Σάντερλαντ

Καθώς η παραγωγή μοντέλων καύσης Nissan Qashqai και Juke στο Σάντερλαντ ξεπερνά το όριο των πέντε εκατομμυρίων, οι υβριδικές-ηλεκτρικές εκδόσεις αυτών των μοντέλων SUV ξεκινούν τώρα από τις γραμμές στο εργοστάσιο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα Qashqai e-Power και Juke Hybrid έχουν πλέον ξεκινήσει επίσημα την παραγωγή στο Σάντερλαντ. Κατασκευασμένο παράλληλα με το Nissan Leaf, κάθε μοντέλο που κατασκευάστηκε από τη Nissan στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει τώρα μια ηλεκτρισμένη έκδοση. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ομαδοποίησης και των επενδύσεων τόσο της Nissan, όσο και των προμηθευτών της στην περιοχή του Σάντερλαντ. Ενώ η Nissan εξακολουθεί να διατηρεί στενούς δεσμούς παραγωγής με την ηπειρωτική χώρα, όπως με τη Renault στη Γαλλία, αυτές οι συνδέσεις δεν είναι απαραίτητα λαξευμένες στην πέτρα.

«Με περισσότερους από πέντε εκατομμύρια πελάτες, το Qashqai και το Juke είναι δύο από τα πιο επιτυχημένα και δημοφιλή μοντέλα του εργοστασίου μας», δήλωσε ο Alan Johnson, Αντιπρόεδρος Κατασκευής της Nissan στο Ηνωμένο Βασίλειο, προσθέτοντας: «Τόσο οι τεχνολογίες e-POWER όσο και οι υβριδικές είναι οι πρώτες για η ομάδα στο Σάντερλαντ, επομένως είναι φανταστικό να βλέπεις τις ηλεκτροκίνητες εκδόσεις να βγαίνουν από τις δύο γραμμές παραγωγής μας».

Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη του στόχου της Nissan να αναπτύξει μόνο ηλεκτροκίνητα οχήματα στην Ευρώπη από το επόμενο έτος, καθώς το εργοστάσιο του Σάντερλαντ θα κατασκευάσει το νέο ηλεκτρικό ναυαρχίδα μοντέλο «EV36Zero».

nissannews.com