Η Nissan επενδύει στην παραγωγή ηλεκτροκίνησης στις ΗΠΑ

Η Nissan σχεδιάζει μια επένδυση 250 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ στο εργοστάσιο κινητήρων Decherd στην πολιτεία του Τενεσί των ΗΠΑ για να υποστηρίξει την ηλεκτροκίνηση της γκάμας των προϊόντων της, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της Makoto Uchida. Αυτό προφανώς πρόκειται να αυξήσει την παραγωγή ηλεκτροκινητήρων στις ΗΠΑ.

Η ίδια η επένδυση ανακοινώθηκε από τον CEO της Nissan, Uchida Ειδήσεις αυτοκινήτου. Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα και τον ακριβή σκοπό της επένδυσης, αλλά καθώς περιέγραψε το βήμα ως μέρος των εντατικοποιημένων σχεδίων ηλεκτροκίνησης της Nissan στις ΗΠΑ, είναι προφανές ότι η Nissan θέλει να αυξήσει την παραγωγή ηλεκτρικών κινητήρων στο εργοστάσιο του Decherd.

Το εργοστάσιο παράγει επί του παρόντος ηλεκτρικά συστήματα κίνησης για το Nissan Leaf καθώς και κινητήρες εσωτερικής καύσης. Το εργοστάσιο παραγωγής κινητήρων Nissan Decherd βρίσκεται στο νότιο Τενεσί, περίπου 70 μίλια από το εργοστάσιο συναρμολόγησης Nissan Smyrna στην ίδια πολιτεία. Το Leaf, μεταξύ άλλων οχημάτων, είναι κατασκευασμένο εκεί.

Αλλά οι επιπλέον ηλεκτρονικοί κινητήρες από το Decherd είναι απίθανο να είναι μόνο για τη Σμύρνη: η Nissan είχε ανακοινώσει τον Φεβρουάριο του 2022 ότι θα επένδυε 500 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ στο εργοστάσιο συναρμολόγησης Canton στην πολιτεία του Μισισιπή των ΗΠΑ για την κατασκευή δύο ηλεκτρικών μοντέλων για Nissan και Infiniti καθώς και πακέτα μπαταριών για αυτούς από το 2025, και υπαινίχθηκε επίσης τα σχέδια για ένα εργοστάσιο μπαταριών στις ΗΠΑ. Προφανώς, η νέα επένδυση στην παραγωγή ηλεκτρικής κίνησης στο Decherd σχετίζεται με τα δύο νέα ηλεκτρικά μοντέλα που σχεδιάζει να κατασκευάσει η Nissan στην Καντόνα.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Makoto Uchida, η Nissan θέλει να επικεντρωθεί περισσότερο στα καθαρά ηλεκτρονικά αυτοκίνητα παρά στα υβριδικά με το ePower drive στις ΗΠΑ στο μέλλον. Το αφεντικό της Nissan προφανώς αναγνώρισε στη συνέντευξη ότι η παγκόσμια αγορά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία αυξανόταν ταχύτερα από ό,τι είχε προβλέψει η εταιρεία. Ως εκ τούτου, ο Uchida δήλωσε ότι η νέα στρατηγική της εταιρείας ήταν να υπερβεί τους προηγούμενους στόχους της για ηλεκτρική ενέργεια σε όλες τις αγορές – αλλά δεν έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία.

Η Nissan παρουσίασε την τρέχουσα στρατηγική της για ηλεκτρικά οχήματα τον Νοέμβριο του 2021. Αυτή η στρατηγική προβλέπει ότι παγκοσμίως, οι μισές πωλήσεις θα πρέπει να αντιστοιχούν σε ηλεκτροκίνητα οχήματα έως το οικονομικό έτος που λήγει στις 31 Μαρτίου 2031 – επίσης χάρη σε 15 νέα μοντέλα BEV έως το 2030. Για τις Η.Π.Α. , αναφέρθηκε συγκεκριμένα ο στόχος του 40 τοις εκατό των πωλήσεων. Αλλά αυτό είναι πιθανό να αλλάξει: Η Automotive News αναμένει από τη Nissan να ανακοινώσει έναν αναθεωρημένο στόχο ηλεκτροκίνησης στις ΗΠΑ στις 31 Μαρτίου 2024.

autonews.com (paywall), insideevs.com