Η Nissan αποκτά μερίδια στην Vehicle Energy Japan

Η Nissan εξαγοράζει μερίδιο στον κατασκευαστή μπαταριών Vehicle Energy Japan. Μετά τη συναλλαγή, η εταιρεία θα γίνει θυγατρική της Nissan, στην οποία θα έχουν μερίδιο και οι υφιστάμενοι μέτοχοι Maxell και Hitachi Astemo.

Η Nissan θα αποκτήσει όλες τις κοινές μετοχές που κατέχει η INCJ και λέει ότι έχει καταλήξει σε αντίστοιχη συμφωνία. Η εξαγορά της Vehicle Energy Japan θα προσθέσει ένα σημαντικό σκέλος μπαταρίας στη στρατηγική οχημάτων της εταιρείας.

Η Vehicle Energy Japan αναπτύσσει, κατασκευάζει και πουλά στοιχεία μπαταρίας, μονάδες και συστήματα διαχείρισης για υβριδικά οχήματα. Με την επένδυση μετοχικού κεφαλαίου της Nissan, η Vehicle Energy στοχεύει να ενισχύσει τις βασικές αρχές της επιχείρησης, να μεγιστοποιήσει την απόδοση και τα χαρακτηριστικά των μπαταριών αυτοκινήτων και να εργαστεί για περαιτέρω επέκταση και επιτάχυνση των δραστηριοτήτων της, σύμφωνα με το δελτίο τύπου.

Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, η Nissan αποκάλυψε επίσης ένα πρωτότυπο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης για τη δημιουργία μιας πιλοτικής γραμμής παραγωγής έως το 2024. Η ιαπωνική εταιρεία ελπίζει να προχωρήσει σε σειρά και να κατασκευάσει όλες τις μπαταρίες στερεάς κατάστασης για τα οχήματά της έως το 2028. φιλόδοξο χρονοδιάγραμμα λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση της τεχνολογίας. «Η γνώση που αποκτήθηκε από την εμπειρία μας υποστηρίζει την ανάπτυξη μπαταριών σε στερεά κατάσταση και έχουμε συσσωρεύσει σημαντικές στοιχειώδεις τεχνολογίες», δήλωσε ο Kunio Nakaguro, εκτελεστικός αντιπρόεδρος για την έρευνα και την ανάπτυξη εκείνη την εποχή.

Η Nissan σχεδιάζει να παρουσιάσει 23 νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων 15 πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων, μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας ως μέρος του στρατηγικού της σχεδίου Ambition 2030. Η εταιρεία παρουσίασε πρόσφατα το μοντέλο X-Trail τέταρτης γενιάς για την ευρωπαϊκή αγορά.

nissannews.com, ve-j.co.jp