Η Nio παραδίδει την πρώτη της ET7 στη Σουηδία

Η κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Nio αντιμετωπίζει την επόμενη ευρωπαϊκή της αγορά με τη Σουηδία. Μετά την πιλοτική αγορά στη Νορβηγία και τις πρόσφατες πρώτες παραδόσεις στη Γερμανία και την Ολλανδία, η Σουηδία είναι η τέταρτη ευρωπαϊκή αγορά για το Nio.

Αφού η Nio γιόρτασε την κυκλοφορία της στην ευρωπαϊκή αγορά στο Βερολίνο πριν από έναν μήνα και παρέδωσε τα πρώτα δείγματα της ET7 σε πελάτες στη Γερμανία και την Ολλανδία λίγο αργότερα, οι παραδόσεις της ET7 στη Σουηδία ξεκίνησαν επίσης αυτή την εβδομάδα. Όπως στην Ολλανδία και τη Γερμανία, η Nio λανσάρει επίσης το ηλεκτρικό σεντάν ET7 στη Σουηδία, ενώ το ηλεκτρικό SUV ES8 ήταν το μοντέλο πρεμιέρας στη Νορβηγία εκείνη την εποχή.

Ο κατασκευαστής διένειμε φωτογραφίες και δηλώσεις των δύο πρώτων Σουηδών πελατών μέσω του WeChat λογαριασμός. Δεν είναι γνωστό πόσα οχήματα έχουν παραδοθεί ή παραγγελθεί στη Σουηδία.

Επιπλέον, η Nio άνοιξε τον πρώτο της σταθμό ανταλλαγής μπαταριών στη Σουηδία, συγκεκριμένα στο Varberg – που βρίσκεται νότια του Γκέτεμποργκ στον αυτοκινητόδρομο προς το Μάλμε. Ο σταθμός αυτοκινήτων στην έξοδο Varberg είναι ήδη ένα πολύ γνωστό πάρκο φόρτισης: οι Ionity, Mer και Tesla λειτουργούν ήδη εκεί σταθμούς γρήγορης φόρτισης. Στη Γερμανία, υπάρχουν μέχρι σήμερα δύο σταθμοί ανταλλαγής μπαταριών Nio – ο δεύτερος σταθμός στο Hilden βρίσκεται επίσης δίπλα σε ταχυφορτιστές στο πάρκο φόρτισης Seed&Greet.

Ενώ τα οχήματα προσφέρονταν προς πώληση στην πιλοτική αγορά της Νορβηγίας, η Nio είχε αρχικά ανακοινώσει στην ευρωπαϊκή πρεμιέρα ότι θα πουλούσε τα οχήματά της μόνο με συνδρομή. Λόγω των πολυάριθμων αιτημάτων, η εταιρεία αναθεώρησε έκτοτε την απόφασή της και προσφέρει επίσης τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα προς πώληση στη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Σουηδία – αλλά όχι μέχρι το 2023.

cnevpost.com (παραδόσεις), cnevpost.com (ανταλλαγή μπαταρίας)