Η Nio εισάγει επιλογές αγοράς στην Ευρώπη, η ΕΤ5 λανσάρεται στα €49.900

Η Nio προσφέρει πλέον επιλογές ενοικίασης αλλά και αγοράς για τα ηλεκτρικά της μοντέλα στην Ευρώπη. Αυτό ισχύει με άμεση ισχύ για τα μοντέλα Nio ET5, ET7 και EL7 στη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Δανία και τη Σουηδία. Οι τιμές αγοράς για την ΕΤ5 στη Γερμανία ξεκινούν από 49.900 ευρώ – χωρίς όμως την μπαταρία.

Για το μοντέλο της πρεμιέρας, το ηλεκτρικό σεντάν ΕΤ7, οι τιμές ξεκινούν από 69.900 ευρώ. Το Nio EL7, για την ώρα το μοναδικό ηλεκτρικό SUV της γκάμας, κοστίζει τουλάχιστον 73.900 ευρώ. Ωστόσο, η μπαταρία δεν περιλαμβάνεται ακόμη σε αυτές τις τιμές – μπορεί είτε να νοικιαστεί είτε να αγοραστεί.

Το κόστος ενοικίασης της μπαταρίας 75 kWh στη Γερμανία είναι 169 ευρώ το μήνα, η μπαταρία 100 kWh προσφέρεται προς 289 ευρώ το μήνα. Όσοι προτιμούν να αγοράσουν τη μονάδα αποθήκευσης ρεύματος πληρώνουν 12.000 ευρώ για την μπαταρία 75 kWh ή 21.000 ευρώ για την μπαταρία 100 kWh. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα συνολικά 61.900 ευρώ για ΕΤ5 με αγορασμένη μπαταρία 75 kWh. Ένα ET7 με αγορασμένη μπαταρία 100 kWh κοστίζει τότε 90.900 ευρώ.

Ωστόσο, η αγορά της μπαταρίας έχει έναν σημαντικό περιορισμό: η χρήση των σταθμών ανταλλαγής μπαταριών της Nio είναι δυνατή μόνο εάν η μπαταρία νοικιαστεί. Η αγορασμένη μπαταρία είναι ιδιοκτησία του πελάτη, ενώ η νοικιασμένη μπαταρία προσφέρεται ως υπηρεσία και παραμένει ιδιοκτησία της Nio – και έτσι μπορεί να ανταλλάσσεται με ευελιξία.

Όπως επιβεβαιώνει η Nio στην ανακοίνωση, τα οχήματα με δυνατότητα αγοράς πρόκειται να παραδοθούν από τις αρχές του 2023. Σε σύγκριση με άλλους χρόνους παράδοσης για νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αυτός είναι σχετικά σύντομος, αλλά το χρονικό πλαίσιο δεν προσδιορίζεται.

Στην ευρωπαϊκή πρεμιέρα στο Βερολίνο στις αρχές Οκτωβρίου, η Nio είχε ανακοινώσει ότι θα πουλά τα οχήματά της στην Ευρώπη μόνο με συνδρομή. Καθώς πολλοί δυνητικοί πελάτες δήλωσαν στη συνέχεια ότι θα προτιμούσαν να αγοράσουν το όχημα, η Nio λέει ότι αντέδρασε σε αυτά τα σχόλια και στη συνέχεια εισήγαγε την επιλογή αγοράς.

nio.com, nio.com (διαμορφωτής ET5), nio.com (διαμορφωτής ET7), nio.com (διαμορφωτής EL7)