Η Nio αποκαλύπτει το EC7 Coupé SUV και το ανανεωμένο ES8

Η κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Nio παρουσίασε ένα νέο και ένα αναθεωρημένο μοντέλο. Το νέο μεσαίου μεγέθους coupé SUV EC7 και το ανανεωμένο ES8 θα είναι αρχικά διαθέσιμα αποκλειστικά στην Κίνα, όπου μπορούν να παραγγελθούν τώρα.

Οι παραδόσεις του Nio EC7 αναμένεται να ξεκινήσουν τον Μάιο του 2023, αυτές του ανανεωμένου Nio ES8 από τον Ιούνιο του 2023. Το εάν και τα δύο μοντέλα θα προσφέρονται και στην Ευρώπη στο μέλλον εξετάζεται επί του παρόντος. Στις αρχές Οκτωβρίου, η Nio γιόρτασε το λανσάρισμα της τριάδας ET7, EL7 και ET5 στην ευρωπαϊκή αγορά. Η τρέχουσα παρουσίαση των νέων ή αναθεωρημένων οχημάτων στο τελευταίο Nio Day στο Hefei της Κίνας, δεν αποτελεί έκπληξη: η Nio μόλις πρόσφατα ανακοίνωσε την πρόθεσή της να κυκλοφορήσει πέντε νέα μοντέλα μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

Και τα δύο μοντέλα βασίζονται στη νέα πλατφόρμα NT2.0 του κατασκευαστή. Αυτό ονομάζει επίσης την κύρια διαφορά με το αρχικό ES8. Όπως το ES6 και το SUV coupé EC6, το πρώην ντεμπούτο ηλεκτρικό όχημα μπαταρίας της Nio εξακολουθούσε να βασίζεται στην πρώτη γενιά της πλατφόρμας.

Το Nio παραθέτει έναν αριθμό βασικών δεδομένων για το EC7 που παρουσιάστηκε πρόσφατα. Το coupé SUV συνδυάζει έναν κινητήρα επαγωγής 300 kW και έναν κινητήρα μόνιμου μαγνήτη 180 kW. Είναι πιθανό να είναι το ίδιο τετρακίνητο με το ES7 που παρουσιάστηκε στις αρχές του καλοκαιριού. Εκείνη την εποχή, ο Nio μίλησε για έναν μπροστινό κινητήρα με μέγιστη απόδοση 180 kW και έναν πίσω κινητήρα με μέγιστη απόδοση 300 kW. Η κινεζική εταιρεία δεν ανέφερε ισχύ συστήματος και στις δύο περιπτώσεις. Οι πληροφορίες σχετικά με την μπαταρία και την ισχύ φόρτισης δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί.

Ωστόσο, για το EC7 αναφέρεται συντελεστής οπισθέλκουσας 0,230 cW και χρόνος επιτάχυνσης 3,8 δευτερόλεπτα από 0 έως 100 km/h. Η Nio αναφέρει επίσης μια έξυπνη αερανάρτηση, ένα ρυθμιζόμενο πίσω φτερό και μια πανοραμική γυάλινη οροφή ως περαιτέρω χαρακτηριστικά.

Το ES8, που μετατράπηκε στη νέα πλατφόρμα, διαθέτει σύστημα κίνησης δύο κινητήρων με μέγιστη συνολική ισχύ 480 kW. Αυτό είναι διπλάσιο από το αρχικό μοντέλο. Στο μέλλον, το μεγάλο SUV με τρεις σειρές καθισμάτων θα επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 4,1 δευτερόλεπτα και θα ακινητοποιηθεί από τα 100 km/h σε 34,3 μέτρα. Και πάλι, η Nio δεν παρέχει καμία πληροφορία για την απόδοση της μπαταρίας και της φόρτισης. Μετά από μια ενημέρωση μπαταρίας το 2020, το ES8, το οποίο εξακολουθούσε να βασιζόταν στην παλιά πλατφόρμα, παρουσιάστηκε με μπαταρία 100 kWh.

Σύμφωνα με τον Κινέζο κατασκευαστή, το SUV θα είναι επίσης εξοπλισμένο με έξυπνο σύστημα πέδησης, αερανάρτηση διπλού θαλάμου και έξυπνο ελεγκτή πλαισίου. Τόσο το EC7 όσο και το νέο ES8 θα διαθέτουν 33 αισθητήρες υψηλής απόδοσης, LiDAR, έξυπνους προβολείς πολλαπλών ακτίνων, υπολογιστική ισχύ έως και 1016 TOPS (που εξασφαλίζονται από τέσσερα τσιπ Nvidia OrinX), ψηφιακό πιλοτήριο και συστήματα υποβοήθησης οδήγησης επί του σκάφους, τα οποία «στο μέλλον θα προσφέρει τη δυνατότητα αλλαγής λωρίδας στον αυτοκινητόδρομο μέσω αυτόματου πιλότου».

«Όταν ξεκινά η πλοήγηση, το όχημα μπορεί αυτόματα να σχεδιάσει τη διαδρομή για αλλαγή μπαταρίας, να οδηγήσει στον σταθμό ανταλλαγής ισχύος μέσω έξυπνης πλοήγησης, να ολοκληρώσει αυτόματα την εναλλαγή ισχύος και να οδηγηθεί αυτόματα από την περιοχή σέρβις και να επιστρέψει στον αυτοκινητόδρομο», αναφέρει η Nio.

Εκτός από τα οχήματα, ο κατασκευαστής παρουσίασε επίσημα τον νέο σταθμό γρήγορης φόρτισης 500 kW και σταθμό ανταλλαγής μπαταριών τρίτης γενιάς στην πρόσφατη Nio Day. Ο κατασκευαστής είχε ήδη ανακοινώσει και τα δύο το καλοκαίρι του 2022. Ενώ η Nio δεν προσθέτει τίποτα νέο στα ήδη γνωστά δεδομένα απόδοσης του γρήγορου φορτιστή, ο κατασκευαστής διευκρινίζει τώρα όσον αφορά τον σταθμό ανταλλαγής μπαταριών ότι μπορεί να αποδώσει 30 τοις εκατό περισσότερη μπαταρία αλλαγές ανά ημέρα σε σύγκριση με τη δεύτερη γενιά – συγκεκριμένα 408 αλλαγές την ημέρα.

Ανάλογα με τα οχήματα, ο σταθμός ανταλλαγής θα αναβαθμιστεί επίσης τεχνολογικά: Το αναθεωρημένο μοντέλο λέγεται ότι διαθέτει δύο ραντάρ λέιζερ, δύο τσιπ Nvidia OrinX και συνολική υπολογιστική ισχύ 508 TOPS. Με τη λειτουργία «Automatic Summon & Swap», θα μπορεί να επικοινωνεί με οχήματα Nio και να πλοηγείται αυτόματα σε αυτά για να ολοκληρώσει τη διαδικασία ανταλλαγής, λέγεται.

Με αναφορά από την Cora Werwitzke, Γαλλία.

nio.com