Η Nio ανοίγει δεύτερο σταθμό ανταλλαγής μπαταριών στη Νορβηγία

Ο κινεζικός κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Nio άνοιξε τον δεύτερο σταθμό ανταλλαγής μπαταριών εκτός Κίνας. Όπως και ο πρώτος, ο σταθμός ανταλλαγής μπαταριών βρίσκεται στο Vestby της Νορβηγίας. Αλλά οι πρώτοι σταθμοί πρόκειται να κατασκευαστούν σύντομα στο Μπέργκεν.

Το Vestby βρίσκεται στον σημαντικό αυτοκινητόδρομο Ε6 που οδηγεί νότια από τη νορβηγική πρωτεύουσα. Ο νέος σταθμός θα λειτουργεί ως σύνδεσμος μεταξύ του Όσλο και του Γκέτεμποργκ. Καθώς το Vestby βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης του Όσλο, πολλοί άνθρωποι από την περιοχή μετακινούνται επίσης για να εργαστούν στην πρωτεύουσα. Η Nio άνοιξε τον πρώτο της σταθμό ανταλλαγής μπαταριών εκτός Κίνας στο Όσλο τον Ιανουάριο.

Η Nio διαθέτει ήδη 900+ σταθμούς ανταλλαγής μπαταριών στην Κίνα. Τον Απρίλιο του 2021, η Nio παρουσίασε τη δεύτερη γενιά των σταθμών ανταλλαγής της, που μπορούν να αλλάξουν έως και 312 μπαταρίες την ημέρα. Η Nio δεν αναμένει από τους πελάτες της να βασίζονται μόνο σε σταθμούς ανταλλαγής μπαταριών, φυσικά, και σύναψε συμφωνία με την Plugsurfing για να προσφέρει στους πελάτες της στην Ευρώπη πρόσβαση στο ευρωπαϊκό δίκτυο φόρτισης τον Μάιο του τρέχοντος έτους.

Ενώ αρχικά ανακοίνωσε τέσσερις σταθμούς ανταλλαγής μπαταριών στην ευρύτερη περιοχή του Όσλο (η οποία εξακολουθεί να περιλαμβάνει το Vestby), η Nio ανακοινώνει τώρα επέκταση πέρα ​​από την περιοχή της πρωτεύουσας. Η Nio σχεδιάζει επίσης να κατασκευάσει δύο νέους σταθμούς ανταλλαγής μπαταριών στο Μπέργκεν στη δυτική ακτή της Νορβηγίας. Το Bergen σχεδιάζεται επίσης να είναι το δεύτερο ευρωπαϊκό Nio House μετά το Όσλο.

Μόλις τον περασμένο μήνα, η Nio αποκάλυψε τα σχέδια να ανοίξει ένα εργοστάσιο στην Ουγγαρία τον Σεπτέμβριο και έναν φορτιστή 500 kW. Η Nio στοχεύει να εισέλθει στις αγορές της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Σουηδίας και της Δανίας με τα οχήματα και τις υπηρεσίες της φέτος.

cnevpost.com, autonews.gasgoo.com