Η Nidec εγκαινιάζει την παραγωγή ηλεκτρικής μετάδοσης κίνησης άξονα 2ης γενιάς

Η Nidec ξεκίνησε τη σειρά παραγωγής του ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης κίνησης αξόνων δεύτερης γενιάς. Η λύση μονάδας δίσκου που ονομάζεται Gen.2 παρήχθη πρόσφατα στο Guangzhou της Κίνας. Λέγεται ότι προσφέρει υψηλότερη ροπή και πυκνότητα ισχύος σε χαμηλότερο βάρος.

Η κινεζική θυγατρική της Nidec Guangzhou Nidec Auto Drive System ξεκίνησε αρχικά την κατασκευή της παραλλαγής 100 kW του νέου άξονα E. Τα άλλα μοντέλα από το κιτ ηλεκτροκίνησης της ιαπωνικής εταιρείας πρόκειται επίσης να κατασκευαστούν σταδιακά σε δεύτερη γενιά. Η Nidec είναι γνωστό ότι προσφέρει ηλεκτρικούς άξονες με ισχύ έως 20o kW.

Η Nidec αναφέρει μείωση βάρους 19% και αύξηση 20% στη ροπή και την πυκνότητα ισχύος ως βασικά χαρακτηριστικά του νέου ηλεκτρικού άξονα 100 kW (σε σύγκριση με τον προκάτοχό του των 100 kW). Αυτό λέγεται ότι κατέστη δυνατό με τη χρήση μικρότερων μαγνητικών κυκλωμάτων και μετατροπέων, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Επιπλέον, οι μαγνήτες που χρησιμοποιούνται τώρα χρησιμοποιούν λιγότερο κρίσιμα μέταλλα σπάνιων γαιών, η ψύξη έχει αλλάξει σε ένα καινοτόμο σύστημα ψύξης λαδιού και ο θόρυβος του κινητήρα έχει μειωθεί κατά 6 έως 8 ντεσιμπέλ.

Οι ειδικές προδιαγραφές του E-Axle Gen.2 (100 kW) είναι οι εξής: Η ονομαστική ισχύς του εξαρτήματος των 57 κιλών είναι 38 kW, ενώ η μέγιστη ισχύς είναι το ομώνυμο 100 kW. Ο κατασκευαστής βάζει τη μέγιστη ροπή του άξονα εξόδου στα 2.400 Nm και τη μέγιστη ταχύτητα στις 1.250 σ.α.λ. Η τάση λειτουργίας κυμαίνεται από 300 έως 460 βολτ. Οι εξωτερικές διαστάσεις δίνονται ως 432,8 x 408,3 x 351,3 χιλιοστά.

Η Nidec λέει ότι έχει παράγει περισσότερες από 520.000 μονάδες από τότε που ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή του ηλεκτρικού της άξονα τον Απρίλιο του 2019. Το βασικό μοντέλο του κιτ ηλεκτρικής μετάδοσης κίνησης της Nidec, το Ni150Ex 150 kW, παρουσιάστηκε το 2018 – με πελάτη εκκίνησης τον Κινέζο κατασκευαστή GAC. Την άνοιξη του 2019, η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε παραλλαγές με ισχύ 100 και 70 kW, προτού αποκαλύψει τα στάδια ισχύος 50 και 200 ​​kW τον Φεβρουάριο του 2020. Με ισχύ κινητήρα από 50 έως 200 kW (ή μεγαλύτερη, εάν υπάρχουν δύο κινητήρες στο όχημα), η Nidec μπορεί να καλύψει τα τμήματα οχημάτων Α έως Ε, από συμπαγή αυτοκίνητα έως πολυτελή αυτοκίνητα.

Ο όμιλος στοχεύει να επιτύχει μερίδιο αγοράς 40 έως 45 τοις εκατό στους κινητήρες έλξης EV έως το 2030, σύμφωνα με τους δικούς του στόχους. Μέχρι στιγμής, η εταιρεία έχει επιβεβαιώσει συμφωνίες με τις επωνυμίες Geely Zeekr and Geometry, GAC και Foxconn. Στην Ευρώπη, η Nidec κατασκευάζει ηλεκτρικούς κινητήρες σε κοινοπραξία με την PSA και άλλους.

Με αναφορά από την Cora Werwitzke, Γαλλία.

mynewsdesk.com