Η Nexeon συγκεντρώνει πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια για την παραγωγή ανόδου πυριτίου

Η βρετανική εταιρεία ανάπτυξης μπαταριών Nexeon εξασφάλισε πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση της κατασκευής υλικών μπαταριών. Η εταιρεία κάνει λόγο για σύντομη παραγωγή «δεκάδων χιλιάδων μετρικών τόνων» των υλικών ανόδου της με βάση το πυρίτιο και αναφέρει ότι προμηθεύει OEM Tier 1.

Η Nexeon άφησε άγνωστα ονόματα. Ακούσαμε για την εταιρεία για πρώτη φορά το 2016. Ήδη τότε, η Nexeon επικεντρώθηκε στις ανόδους πυριτίου για μπαταρίες Li-ion. Σε σύγκριση με τις ανόδους άνθρακα, οι μπαταρίες Nexeon ισχυρίζονται σχεδόν δέκα φορές μεγαλύτερη βαρυμετρική χωρητικότητα ανά γραμμάριο.

Όσον αφορά το κεφάλαιο, το δεύτερο κλείσιμο της συγκέντρωσης κεφαλαίων του είχε ως αποτέλεσμα 170 εκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν επιπλέον εμπορικές επενδύσεις $50 εκατ. στις τεχνολογίες της Nexeon λόγω του επενδυτικού γύρου. 220 εκατομμύρια δολάρια ισοδυναμούν με 216 εκατομμύρια ευρώ ή 182 εκατομμύρια £.

Η Ingevity Corporation συγκαταλέγεται μεταξύ των βασικών επενδυτών και εντάσσεται σε «μια ισχυρή ομάδα μετόχων με εκτενή εμπειρία στην κατασκευή και την αγορά αυτοκινήτων», δήλωσε η Nexeon. Στον δεύτερο γύρο συμμετείχαν επίσης το GLY Mobility Fund, το Daishin Private Equity της Κορέας και η Shinhan Investments. Η SKC, μια από τις κορυφαίες εταιρείες προηγμένων υλικών της Κορέας και η εταιρεία ιδιωτικών μετοχών SJL είναι επίσης επενδυτές.

Το 2016, η Nexeon σχεδίαζε να ανοίξει ένα εργαστήριο στην Ασία και να κατασκευάσει ένα μεγαλύτερο εργοστάσιο. Στη σημερινή δήλωση, η εταιρεία δεν έδωσε λεπτομέρειες, αλλά ο ιστότοπος δείχνει ότι η εταιρεία έχει ιδρύσει γραφεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιαπωνία. Η Nexeon προσθέτει ότι έχει αναθέσει μια υπερσύγχρονη εγκατάσταση ανάπτυξης και κατασκευής στο Oxfordshire. Επιτρέπει στην εταιρεία να κατανοήσει πώς αποδίδουν διάφορα υλικά στην εμπορική παραγωγή.

“Αυτός ο γύρος χρηματοδότησης με υπερεγγραφή και άλλες επενδύσεις μας παρέχουν όλους τους πόρους που χρειαζόμαστε για να εκτελέσουμε τη στρατηγική κατασκευής για την τεχνολογία μπαταριών που αλλάζει το παιχνίδι”, δήλωσε ο Scott Brown, Διευθύνων Σύμβουλος της Nexeon. “Έχουμε ήδη διπλασιαστεί σε μέγεθος φέτος καθώς έχουμε αρχίσει να κλιμακώνουμε.”

Η Nexeon δεν αποκάλυψε καμία παραγωγική ικανότητα εκτός από «δεκάδες χιλιάδες μετρικούς τόνους» στο μέλλον, όπως αναφέρθηκε παραπάνω.

Στην Ιαπωνία, η ομάδα αποτελείται από επιστήμονες και μηχανικούς που προσλήφθηκαν από τη βιομηχανία. Η Nexeon τόνισε επίσης την εγγύτητα με τους πελάτες της στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιαπωνία.

nexeon.co.uk