Η MW Motors ανανεώνει το ρετρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο Luka EV

Το 2018, η τσέχικη εταιρεία MW Motors έδωσε μια πρόγευση ενός μικρού ηλεκτρικού αυτοκινήτου σε ρετρό σχεδίαση με το Luka EV. Τώρα υπάρχει μια επίσημη ενημέρωση για το έργο: λίγο πριν από την προγραμματισμένη έναρξη της παραγωγής, η εταιρεία αποφάσισε να επισκευάσει πλήρως το αυτοκίνητο.

Αυτό περιλαμβάνει κυρίως το πλαίσιο, αλλά σχεδιάζονται επίσης νέος υδρόψυκτος κινητήρας, νέο σύστημα διεύθυνσης, νέα φρένα, νέες μπαταρίες, καλύτερος φορτιστής και αναθεωρημένο εσωτερικό – σύμφωνα με την MW Motor με «περισσότερο χώρο και άνεση». Στο πίσω μέρος, σύμφωνα με τη σύντομη ανακοίνωση, τα φτερά έχουν επίσης διευρυνθεί ώστε να επιτρέπεται η προαιρετική τοποθέτηση ζαντών 17 ιντσών.

Προς το παρόν δεν αναφέρονται οι τεχνικές προδιαγραφές. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του 2018, το Luka EV θα πρέπει να έχει ισχύ συστήματος 50 kW με κινητήρες πλήμνης τεσσάρων τροχών, ο καθένας να παράγει 12,5 kW. Δεδομένου ότι η κατανάλωση του ελαφριού (815 κιλά) επρόκειτο να είναι μόνο 6,8 kWh/100 km, θα ήταν δυνατή μια αυτονομία 300 χιλιομέτρων, σύμφωνα με τις υποσχέσεις εκείνης της εποχής, παρά το γεγονός ότι η μπαταρία ήταν αρκετά μικρή στις 21,9 kWh.

Συνεπώς, οι αλλαγές περιλαμβάνουν πολυάριθμα σημαντικά στοιχεία, για τα οποία είναι πλέον πιθανό να προσαρμοστούν και οι εγκαταστάσεις παραγωγής. Από την άλλη, η «μοναδική εμφάνιση» δεν πρέπει να αλλάξει – ακόμα κι αν τα φτερά είναι προσαρμοσμένα.

Παρόλα αυτά, η καθυστέρηση τόσο κοντά στην έναρξη της παραγωγής δεν αναμένεται να διαρκέσει πολύ. Το πρώτο εξάμηνο του 2023, το αναθεωρημένο Luka EV πρόκειται να κυκλοφορήσει για προπώληση. Περισσότερες λεπτομέρειες και φωτογραφίες θα ακολουθήσουν με την επόμενη ενημέρωση της εταιρείας.

Η εταιρεία δεν διευκρινίζει γιατί ακριβώς έγιναν τέτοιες βαθιές αλλαγές αυτή τη στιγμή. «Υπήρχαν πολλοί λόγοι για αυτή την κίνηση», εξηγεί η επιστολή μόνο με γενικούς όρους. «Είμαστε σίγουροι ότι θα ενθουσιαστείτε με τις αλλαγές όσο κι εμείς».

mwmotors.cz