Η Munro Vehicles εξασφαλίζει πωλήσεις και χρηματοδοτικές μισθώσεις στις ΗΠΑ με τη Wyre

Η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών βαρέων επαγγελματικών οχημάτων 4WD, Munro Vehicles, με έδρα τη Γλασκώβη, συνήψε συμφωνία με τη Wyre, έναν ειδικό στις πωλήσεις και τη χρηματοδοτική μίσθωση ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ. Η συμφωνία κατοχυρώνει αποκλειστικά δικαιώματα για την πώληση, τη μίσθωση και τη διανομή του ηλεκτρικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου σκωτσέζικης κατασκευής στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Η παραγωγή οχημάτων θα ξεκινήσει στη Σκωτία σε ένα ειδικά κατασκευασμένο εργοστάσιο στο East Kilbride στα τέλη του τρέχοντος έτους, έτοιμο για αποστολή το 2023. Οι πρώτες πενήντα μονάδες θα παραδοθούν το επόμενο έτος, με 500 το 2024 και 2.500 το 2025.

Αυτό το πλήρως ηλεκτρικό όχημα χρήσεως 4×4 με αυτό που η εταιρεία λέει ότι είναι εξαιρετικές δυνατότητες εκτός δρόμου, έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει προσωπικό και εξοπλισμό σε δύσκολα εδάφη. Η τιμή του οχήματος Munro είναι περίπου 75.000 £ (88.500 USD).

Η αποκλειστική συμφωνία μεταξύ Munroe και Wyre στοχεύει σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, δασοκομία, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας ηλεκτρικής ενέργειας, ακόμη και στα ορυχεία χρυσού της Νεβάδα. Ο Munroe λέει ότι είναι ακόμη πιθανό η παραγωγή να ξεπεράσει τα 3.000 οχήματα μέχρι το τέλος του 2025. Εάν οι πωλήσεις υπερβούν τη χωρητικότητα του εργοστασίου στη Γλασκώβη, η εταιρεία λέει ότι ορισμένα κιτ οχημάτων CKD (εντελώς κατεστραμμένα) θα μπορούσαν να αποσταλούν στις Ηνωμένες Πολιτείες για συναρμολόγηση.

Η διευθύνουσα σύμβουλος του Ηνωμένου Βασιλείου Rebecca Hansen λέει, «Αυτή είναι μια σημαντική νίκη για εμάς. Οι ΗΠΑ είναι μια τεράστια αγορά για αυτό το είδος σοβαρών off-roader που η Munro Vehicles σκοπεύει να εξυπηρετήσει εγκαθιστώντας εγκαταστάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες». Αποκάλυψε επίσης: «Το Ηνωμένο Βασίλειο σύστημα θυσίας μισθού ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα μπορούσε εύκολα να εισαχθεί στις ΗΠΑ και τώρα βρισκόμαστε σε συζητήσεις με διάφορες εταιρείες και οργανισμούς για να τους βοηθήσουμε να το προωθήσουν μέσω της άσκησης πίεσης για νέους φορολογικούς κανονισμούς των ΗΠΑ. Όταν εξηγούμε ότι ωςΤο σύστημα ενίσχυσης alary μπορεί να εξοικονομήσει 40% ή περισσότερο σε ένα νέο ηλεκτρικό όχημα, ο κόσμος ενδιαφέρεται!».

Νωρίτερα αυτό το έτος, η Munro Vehicles συγκέντρωσε περίπου 750.000 £ σε αρχική επένδυση από την Elbow Beach Capital, μια ιδιωτική εταιρεία επενδύσεων που επικεντρώνεται στη βιώσιμη ενέργεια, την τεχνολογία μετάβασης και τις επιχειρήσεις κοινωνικού αντίκτυπου.

Πηγή: πληροφορίες μέσω email