Η Mitie θα εγκαταστήσει σημεία χρέωσης σε κέντρα απασχόλησης στο Ηνωμένο Βασίλειο

Στον βρετανικό πάροχο ενεργειακών υπηρεσιών Mitie ανατέθηκε σύμβαση από το Υπουργείο Εργασίας και Συντάξεων του Ηνωμένου Βασιλείου για την εγκατάσταση και τη συντήρηση συνολικά περίπου 250 σημείων φόρτισης σε 120 κέντρα απασχόλησης στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το συμβόλαιο είναι ύψους 4,3 εκατομμυρίων λιρών.

Η Mitie παρέχει ήδη υπηρεσίες διαχείρισης εγκαταστάσεων στο Υπουργείο Εργασίας και Συντάξεων (DWP) και τώρα θα το βοηθήσει επίσης να λειτουργήσει έναν πλήρως ηλεκτρικό στόλο έως το 2030. Η σύμβαση των 4,3 εκατομμυρίων λιρών ισοδυναμεί με κάτι λιγότερο από 4,9 εκατομμύρια ευρώ.

«Η προετοιμασία των χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων στο χώρο εργασίας και η υποδοχή με εγκαταστάσεις φόρτισης είναι κρίσιμης σημασίας για τη μετάβαση σε ένα ηλεκτρικό μέλλον. Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με την DWP καθώς πρωτοστατούν στην επίδειξη της δέσμευσής τους για καθαρό μηδέν με τοποθεσίες έτοιμες για EV», σημείωσε η Pradyumna Pandit, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Υπηρεσίες Αειφορίας και Ενέργειας στη Mitie, σχετικά με την ανάθεση της σύμβασης.

Η Mitie κέρδισε ήδη σύμβαση 4,5 εκατομμυρίων λιρών για την εγκατάσταση και συντήρηση σταθμών φόρτισης για το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων (DEFRA). Εκτός από αυτές τις δύο συμβάσεις του δημόσιου τομέα, ο ειδικός στον τομέα της ενέργειας είπε ότι έχει εγκαταστήσει περισσότερους από 2.000 σταθμούς φόρτισης σε δικούς του εργαζομένους και ιδιωτικούς χώρους.

Τον Ιανουάριο του 2022, η Mitie ανακοίνωσε ότι είχε πετύχει τον στόχο ηλεκτροκίνησης του 30% νωρίς και μέχρι το τέλος του έτους, η βρετανική εταιρεία είχε παρουσιάσει το 3.000ο ηλεκτρικό της όχημα και πέτυχε ποσοστό ηλεκτροκίνησης 42%. Η εταιρεία στοχεύει να ολοκληρώσει τη μετατροπή του στόλου της σε ηλεκτρικά οχήματα έως το τέλος του 2025. Ο πάροχος υπηρεσιών εγκατάστασης εντάχθηκε στην πρωτοβουλία EV100 του Climate Group τον Ιούλιο του 2019. Αυτό συνοδεύεται από τη δέσμευση να μετατρέψει όλα τα εταιρικά αυτοκίνητα και φορτηγά σε όλη την Ευρώπη σε ηλεκτρικά οχήματα έως το 2030. Στη Mitie, αυτό θα συμβεί πέντε χρόνια νωρίτερα.

Μεταξύ των 3.000 ηλεκτρικών οχημάτων της εταιρείας είναι αυτοκίνητα, φορτηγά (ο Mitie παρήγγειλε 655 Vivaro-e από τη Vauxhall το 2021) και επίσης ένα ηλεκτρικό τρίψιμο. Η εταιρεία λέει ότι έχει εγκαταστήσει «χιλιάδες σημεία φόρτισης» σε σπίτια πελατών και εργαζομένων για τη χρήση αυτών των οχημάτων.

mitie.com, mitie.com (3.000 EVs)