Η Mini παρουσιάζει το ηλεκτρικό crossover concept “Aceman”

Η Mini παρουσίασε ένα crossover με ηλεκτρική μπαταρία που ονομάζεται Aceman για να κάνει προεπισκόπηση μιας νέας ιδέας για την κατηγορία μικρών αυτοκινήτων premium. Τα ακριβή δεδομένα για το όχημα ή την οδήγηση είναι λίγα – το Mini Concept Aceman είναι μια καθαρά σχεδιαστική μελέτη που η Mini θεωρεί προάγγελο νέων εσωτερικών χώρων και υλικών.

Το Mini Concept Aceman έχει μήκος 4,05 μέτρα, πλάτος 1,99 μέτρα και ύψος 1,59 μέτρα – η μάρκα BMW δεν αναφέρει περισσότερα από αυτά τα τρία στοιχεία στο δελτίο τύπου. Η κίνηση είναι καθαρά ηλεκτρική και η βάση της σχεδίασης, αλλά η Mini δεν θέλει να δεσμευτεί ακόμα για την αυτονομία ή τις επιδόσεις.

«Το Mini Concept Aceman παρέχει μια προεπισκόπηση ενός εντελώς νέου οχήματος που καταλαμβάνει τη θέση μεταξύ του Cooper και του Countryman στη μελλοντική οικογένεια μοντέλων», λέει η Stefanie Wurst, επικεφαλής της μάρκας Mini. «Αυτό το πρωτότυπο όχημα αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο η Mini επανεφευρίσκει τον εαυτό της προς ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον και τι αντιπροσωπεύει η μάρκα: μια ηλεκτρισμένη αίσθηση καρτ, μια καθηλωτική ψηφιακή εμπειρία και μια ισχυρή εστίαση σε ένα ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα».

Όπως επισημαίνει ο Oliver Heilmer, Επικεφαλής του Mini Design, η φιλοσοφία του πλήρως ηλεκτρικού οχήματος επέτρεψε στη σχεδίαση του αμαξώματος να επικεντρωθεί ξανά «περισσότερο στις παραδοσιακές βασικές αξίες του Mini όσον αφορά την αρχή της Δημιουργικής Χρήσης του Διαστήματος». Οι σχεδιαστές δεν χρειάστηκε να εξετάσουν τον χώρο εγκατάστασης για τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, το κιβώτιο ταχυτήτων και την εξάτμιση, αλλά μπόρεσαν να χτίσουν σε μια πολύ πιο επίπεδη πλατφόρμα μπαταρίας. «Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μοντέλα που καταλαμβάνουν λίγο χώρο στο δρόμο, ενώ προσφέρουν περισσότερη άνεση, περισσότερη ευελιξία και περισσότερη συγκίνηση στο εσωτερικό από ποτέ», λέει ο Heilmer.

Η ιδέα των καθαρών πλατφορμών EV – μακρύ μεταξόνιο και κοντοί προεξοχές – συμπίπτει με την ιδέα του αρχικού Mini. Στο Aceman, επίσης, οι σχεδιαστές παίρνουν αυτές τις αναλογίες για να φιλοξενήσουν πέντε θέσεις και έναν χώρο αποσκευών με μεγάλη πίσω πόρτα στα προαναφερθέντα 4,05 μέτρα μήκος. Η ομάδα του Heilmer διατήρησε επίσης τη σχεδίαση τριών μερών του αμαξώματος, τις περιοχές παραθύρων με σκούρες κολόνες A, B και C και την οροφή που τονίζεται στα χρώματα.

Τα περισσότερα από τα άλλα στοιχεία, ωστόσο, έχουν ερμηνευτεί εκ νέου. Στο μπροστινό μέρος, η κλασική μάσκα Mini υποδηλώνεται μόνο και οι προβολείς LED είναι σημαντικά πιο γωνιακοί από πριν. Οι μεταβάσεις μεταξύ των γυάλινων επιφανειών και του αμαξώματος υποτίθεται ότι είναι απρόσκοπτες για τη βελτίωση της αεροδυναμικής. Ωστόσο, δεν θα βρείτε τα τυπικά στοιχεία Mini χρωμίου στο Concept Aceman.

Η σχεδίαση Mini έχει επίσης ερμηνευτεί εκ νέου στο εσωτερικό – με ένα νέο μείγμα υλικών. Το δέρμα δεν χρησιμοποιείται πλέον. Αντίθετα, έχουν χρησιμοποιηθεί «με σαφή εστίαση στη βιωσιμότητα, επιλεγμένα υλικά». Εκτός από τη βιωσιμότητα, η ψηφιοποίηση διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, ιδίως όσον αφορά το χαρακτηριστικό κεντρικό μέσο. Η Mini ισχυρίζεται ότι είναι ο πρώτος κατασκευαστής που εγκατέστησε μια στρογγυλή οθόνη OLED σε ένα αυτοκίνητο. Το σύστημα απεικόνισης και ελέγχου στο όχημα παραγωγής θα βασίζεται στην τελευταία γενιά του λειτουργικού συστήματος MINI, το οποίο για πρώτη φορά βασίζεται σε μια στοίβα λογισμικού Android Open Source Project (AOSP). Σύμφωνα με τη Mini, αυτό θα επιτρέψει μια ιδιαίτερα ολοκληρωμένη επέκταση των ψηφιακών προσφορών στο όχημα.

Η νέα εμπειρία χρήστη του Mini περιλαμβάνει επίσης εφέ φωτός και χρώματος – ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα που πιθανώς επιλέχθηκε έχοντας κατά νου το κοινό της πρεμιέρας: Το Concept Aceman θα εκτεθεί για πρώτη φορά στην εμπορική έκθεση τυχερών παιχνιδιών Gamescom, που θα πραγματοποιηθεί στην Κολωνία το Αύγουστος.

bmwgroup.com