Η Microvast παρουσιάζει νέα πακέτα μπαταριών οχημάτων

Στο IAA Transportation, ο Αμερικανός κατασκευαστής μπαταριών Microvast παρουσίασε νέα πακέτα μπαταριών για τις κυψέλες 48 Ah και 53,5 Ah για χρήση σε ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα. Υπάρχουν επίσης αρχικές πληροφορίες για την επόμενη γενιά του συστήματος διαχείρισης μπαταριών.

Τα τεχνικά δεδομένα για τα πακέτα μπαταριών και τις υποκείμενες κυψέλες θήκης NMC είχαν δημοσιευθεί προηγουμένως τον Μάρτιο. Για να συνοψίσουμε τα πιο σημαντικά γεγονότα: Και τα δύο κύτταρα είναι χημεία NMC, αλλά έχουν διαφορετικά σχέδια. Το MpCO-48Ah έχει ενεργειακή πυκνότητα 205 Wh/kg και μπορεί να φορτιστεί στο 80 τοις εκατό σε 16 λεπτά. Το Microvast του δίνει διάρκεια ζωής πάνω από 7.000 κύκλους στους 25 βαθμούς. Το HpCO-53.5Ah, από την άλλη πλευρά, έχει ενεργειακή πυκνότητα 235 Wh/kg. Αυτή η κυψέλη καθορίζεται με περισσότερους από 5.000 κύκλους στις 25 μοίρες και ο χρόνος φόρτισης είναι σημαντικά υψηλότερος στα 48 λεπτά. Αυτό το στοιχείο μπορεί να φορτιστεί μόνο με 1C, ενώ το 3C είναι δυνατό με το MpCO-48Ah.

Ήδη κατά την παρουσίαση των νέων κυψελών, η Microvast είχε επίσης ανακοινώσει το πακέτο μπαταριών τέταρτης γενιάς, το οποίο υποτίθεται ότι θα παρέχει 20 τοις εκατό περισσότερη ενέργεια και ισχύ με παρόμοιες διαστάσεις όπως πριν. Αυτή η πληροφορία από τον Μάρτιο επιβεβαιώθηκε τώρα στο IAA. Οι δύο νέοι τύποι κυψελών θα μπορούν να ενσωματωθούν σε όλα τα πακέτα «Gen-4», δηλαδή το MV-B (έως 28,5 kWh ανά πακέτο), το MV-C (έως 42,8 kWh) και την πρώτη γενιά του νέο πακέτο MV-I.

Ως “όλα σε ένα πακέτο μπαταριών”, το MV-I πρέπει να διακρίνεται, μεταξύ άλλων, από μια πλάκα ψύξης ενσωματωμένη στο περίβλημα. Πρέπει να διατηρηθεί η συνήθης στιβαρότητα, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να μειωθεί ο κίνδυνος διαρροής ψυκτικού υγρού. Επιπλέον, η μονάδα αποσύνδεσης μπαταρίας (BDU) είναι επίσης ενσωματωμένη στο περίβλημα. Η Microvast καθορίζει έως και 180 Wh/kg ως ενεργειακή πυκνότητα σε επίπεδο συσκευασίας. Με το πακέτο MV-I, είναι δυνατές έως και 71,3 kWh.

Οι νέες κυψέλες και τα πακέτα μπαταριών είναι ήδη διαθέσιμα για παραγγελίες δειγμάτων και προγραμματίζεται να τεθούν σε σειρά παραγωγής το πρώτο τρίμηνο του 2023 στο Huzhou της Κίνας.

Επιπλέον, η Microvast ανακοίνωσε την πέμπτη γενιά του συστήματος διαχείρισης μπαταριών της BMS 5.0, το οποίο αναμένεται να είναι διαθέσιμο μέχρι το τέλος του 2023. Μεταξύ άλλων, το σύστημα προορίζεται να αυξήσει την ασφάλεια και να παρατείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας – και τα δύο πρέπει να επιτυγχάνεται με πιο αποτελεσματικές και ακριβείς μετρήσεις. Επιπλέον, ο κατασκευαστής υπόσχεται χαμηλότερο συνολικό κόστος ιδιοκτησίας.

microvast.com (μπαταρίες), microvast.com (σύστημα διαχείρισης μπαταριών)