Η Microvast ολοκληρώνει με επιτυχία το έργο XFC

Ο Αμερικανός κατασκευαστής μπαταριών Microvast ανακοίνωσε την επιτυχή έκβαση του έργου ακραίας γρήγορης φόρτισης (XFC), το οποίο χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ.

Ο δηλωμένος στόχος αυτού του έργου XFC ήταν να παραδώσει μια κυψέλη θήκης τύπου ιόντων λιθίου για ηλεκτρικά αυτοκίνητα ικανή να υπερβαίνει τους 500 κύκλους ενώ φορτίζει σε λιγότερο από 10 λεπτά και παρέχει στην αρχή της ζωής >180 Wh/kg αποθηκευμένης ενέργειας μετά από 10 – χρέωση λεπτού. Σε συνεργασία με το Εθνικό Εργαστήριο Argonne και την BMW, η Microvast παραδίδει «ένα στοιχείο θήκης 35 Ah, 240 Wh/kg που χρησιμοποιεί πολυεπίπεδη χημεία οξειδίου μετάλλου και γραφίτη στο Εθνικό Εργαστήριο DOE των ΗΠΑ για ανεξάρτητες δοκιμές. Τα κύτταρα XFC δοκιμάστηκαν χρησιμοποιώντας γρήγορη φόρτιση 10 λεπτών (επιστρέφοντας περίπου 80% κατάσταση φόρτισης) και εκκένωση 1C στους 30ºC. Υπό αυτές τις συνθήκες, οι κυψέλες XFC παρέδωσαν πάνω από 1.700 κύκλους πριν φτάσουν στο τέλος της ζωής τους, κάτι που ξεπέρασε τον δηλωμένο στόχο του κύκλου ζωής των πρωτότυπων κυψελών του έργου κατά 3,4 φορές».

«Οι προσπάθειες ανάπτυξης της Microvast στοχεύουν να υπερέχουν σε θέματα ασφάλειας, μεγάλης διάρκειας ζωής και γρήγορης φόρτισης μπαταριών και αυτά τα αποτελέσματα δοκιμών υπογραμμίζουν την τεχνογνωσία και τη δέσμευσή μας στις τεχνολογίες ενεργοποίησης», δήλωσε ο Δρ. Wenjuan Mattis, Chief Technology Officer της Microvast, προσθέτοντας: «Μέσω αυτής της βασικής τεχνολογίας, είναι ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούν περαιτέρω και θα υποστηρίξουν την αυτοκινητοβιομηχανία στην πορεία της προς την ηλεκτροκίνηση. Είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη που παρέχεται από το Γραφείο Τεχνολογίας Οχημάτων κατά τη διάρκεια αυτού του έργου και ανυπομονούμε να εφαρμόσουμε τα ευρήματά μας σε μελλοντικά κύτταρα που θα παράγονται στις εγκαταστάσεις παραγωγής της Microvast στο Clarksville του Τενεσί».

microvast.com