Η Mercedes-Benz αυξάνει τις πωλήσεις EV σε 65.400 μονάδες

Η Mercedes-Benz Cars πούλησε 65.400 BEV και PHEV το δεύτερο τρίμηνο (συμπεριλαμβανομένου του Smart). Αυτό είναι δύο τοις εκατό περισσότερο από το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Αλλά: Στα ηλεκτρικά οχήματα, τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία έχουν σημειώσει σημαντικά κέρδη.

Την ίδια περίοδο, οι πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων EQ αυξήθηκαν κατά 90 τοις εκατό σε 23.500 οχήματα. Ωστόσο, αυτό σημαίνει επίσης ότι με 41.900 πωλήσεις οχημάτων το δεύτερο τρίμηνο, τα plug-in υβριδικά εξακολουθούν να έχουν το πάνω χέρι. Η Mercedes δεν αναλύει τα στοιχεία πωλήσεων ανά μεμονωμένες σειρές μοντέλων.

Αυτό ισχύει και για τις σωρευτικές πωλήσεις το 1ο και το 2ο τρίμηνο: Σε ολόκληρο το πρώτο εξάμηνο του έτους, η Mercedes-Benz πούλησε 139.600 οχήματα plug-in (+14%), 45.400 εκ των οποίων ήταν BEV (+134%). Το γεγονός ότι οι συνολικές πωλήσεις δεν αυξήθηκαν πιο έντονα οφείλεται επίσης στα παγκόσμια προβλήματα με την προμήθεια ημιαγωγών – οι χρόνοι παράδοσης για τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα Mercedes έχουν αυξηθεί, όπως και για τον ανταγωνισμό.

Σε όλους τους τύπους κίνησης, οι πωλήσεις της Mercedes μειώθηκαν στην πραγματικότητα κατά 16% σε 490.000 οχήματα το δεύτερο τρίμηνο. «Οι παραδόσεις επιβατικών αυτοκινήτων Mercedes-Benz έφτασαν τις 490.000 μονάδες (-16%) μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, καθώς τα μέτρα περιορισμού του COVID-19 και η έλλειψη εξαρτημάτων ημιαγωγών περιόρισαν τις προμήθειες. Η ζήτηση των πελατών παρέμεινε ισχυρή σε όλες τις περιοχές και τα τμήματα, ιδιαίτερα για τα κορυφαία πολυτελή και ηλεκτρικά οχήματα», έγραψε ο κατασκευαστής.

Ωστόσο, αυτά τα στοιχεία σημαίνουν επίσης ότι με 23.500 BEV που παραδόθηκαν, το μερίδιο των συνολικών πωλήσεων της Mercedes-Benz είναι 4,8%. Αν προσθέσετε τα PHEV, το 13,3 τοις εκατό όλων των νέων Mercedes εξακολουθεί να έχει σύνδεση φόρτισης.

«Η ζήτηση των πελατών παραμένει υψηλή. Αυτό είναι τιμή και υποχρέωση για εμάς. Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να εκπληρώσουμε τις προσδοκίες των πελατών, παρά τους τρέχοντες περιορισμούς εφοδιασμού», λέει η Britta Seeger, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Mercedes-Benz Group AG, υπεύθυνη για τις πωλήσεις αυτοκινήτων Mercedes-Benz. «Η ηλεκτρική ράμπα κερδίζει έδαφος: Οι πωλήσεις των πλήρως ηλεκτρικών μας οχημάτων αυξήθηκαν περισσότερο από 90% το δεύτερο τρίμηνο και ακόμη και 134% το πρώτο εξάμηνο του 2022. Δείχνει ότι προσφέρουμε συναρπαστικά ηλεκτρικά οχήματα που επιθυμούν οι πελάτες μας».

Η Mercedes-Benz Vans παρέδωσε συνολικά 3.100 eSprinters και eVito στους πελάτες το δεύτερο τρίμηνο (+97 τοις εκατό). Επιπλέον, υπήρχαν περίπου 800 μονάδες EQV, οι οποίες περιλαμβάνονται ήδη στα στοιχεία πωλήσεων της Mercedes-Benz Cars.

mercedes-benz.com, mercedes-benz.com (Mercedes-Benz Vans)