Η Mercedes σκέφτεται να αφαιρέσει την ετικέτα «EQ» για οχήματα από το 2024

mercedes-benz-vision-eqs-concept-2019-05-min

Η Mercedes-Benz προφανώς θέλει να κάνει χωρίς την πρόσθετη ετικέτα EQ για τα ηλεκτρικά της μοντέλα από το 2024. Σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, η εταιρεία με έδρα τη Στουτγάρδη σκέφτεται να επαναφέρει τις μελλοντικές γενιές οχημάτων με τα παλιά τους ονόματα, ανεξάρτητα από τον τύπο κίνησης.

Αυτό αναφέρει το γερμανικό δημοσίευμα Handelsblatt με αναφορά σε κύκλους της εταιρείας. Η απόφαση να επιστρέψουμε στα παλιά ονόματα δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, αλλά υπάρχουν εσωτερικές ενδείξεις ότι θα συμβεί. Το EQE, για παράδειγμα, θα γίνει τότε η E-Class, το EQC το GLC. Το υπόβαθρο της προβλέψιμης εγκατάλειψης της συντομογραφίας EQ είναι η στρατηγική του ομίλου «μόνο για ηλεκτρισμό», έγραψε η επιχειρηματική εφημερίδα.

Όπως αναφέρθηκε, η Mercedes-Benz θέλει να γίνει πλήρως ηλεκτρική πριν από το τέλος αυτής της δεκαετίας, όπου το επιτρέπουν οι συνθήκες της αγοράς. Με την απομάκρυνση από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, η εταιρεία δεν θα χρειάζεται πλέον το δικό της ηλεκτρικό τμήμα, το Handelsblatt επικαλείται έναν γνώστη της γνώμης. Ωστόσο, η συντομογραφία EQ πρόκειται να διατηρηθεί ως επωνυμία τεχνολογίας για αξεσουάρ και υπηρεσίες που σχετίζονται με την ηλεκτροκίνηση, όπως wallboxes, υπηρεσίες φόρτισης ή αποθήκευση ενέργειας για το σπίτι.

Η ηλεκτρική μάρκα EQ σημαίνει «Electric Intelligence» και θα συμπεριληφθεί στην ονομασία των ηλεκτρικών μοντέλων από το 2019 με την κυκλοφορία του EQC στην αγορά. Το πότε ακριβώς θα γίνει η μετάβαση στα παλιά ονόματα παραμένει αντικείμενο εσωτερικών συζητήσεων. Ωστόσο, η πιο πιθανή ημερομηνία είναι η εισαγωγή της νέας πλατφόρμας MMA το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

handelsblatt.com