Η Mercedes παρουσιάζει το υβριδικό μοντέλο C-Class AMG

Η Mercedes-AMG παρουσίασε το C 63 SE Performance, ένα plug-in υβριδικό παρακλάδι 500 kW της C-Class με τεχνογνωσία από τη Formula 1, το οποίο θα κυκλοφορήσει ως sedan και estate. Ωστόσο, η ανάπτυξη του ηλεκτρικού τμήματος του συστήματος μετάδοσης κίνησης επικεντρώθηκε σαφώς στην ενίσχυση της απόδοσης.

Τόσο η ηλεκτρική κίνηση όσο και η μπαταρία υψηλής απόδοσης με 400 βολτ είναι ιδιόκτητες εξελίξεις της AMG. Οι λεπτομέρειες της κίνησης ήταν γνωστές από τον Μάρτιο του 2021, όταν η Mercedes-AMG όχι μόνο ανακοίνωσε τα πρώτα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα AMG (με βάση τα EQS και EQE), αλλά ανακοίνωσε επίσης τη δική της υβριδική κίνηση «E Performance» με την ειδική διάταξη κίνησης .

Οι πιο σημαντικές λεπτομέρειες εν συντομία: Η ηλεκτρική κίνηση στον πίσω άξονα έχει μέγιστη ισχύ έως και 150 kW και συνεχή ισχύ 70 kW και συνδυάζεται με κιβώτιο δύο ταχυτήτων. Αν και η μπαταρία ενσωματώνει τεχνογνωσία από το τμήμα κινητήρων Formula 1 της Mercedes – η μπαταρία είναι ειδικά σχεδιασμένη για γρήγορη απόδοση και κατανάλωση ισχύος με άμεση ψύξη των κυψελών – το ενεργειακό περιεχόμενο είναι διαχειρίσιμα 6,1 kWh. Αυτό δίνει στην AMG C-Class μια αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία μόλις 13 χιλιομέτρων. Επισήμως, είναι ένα plug-in υβριδικό, αλλά το C 63 SE Performance απέχει πολύ από την ηλεκτρική πινακίδα κυκλοφορίας.

Από την άλλη πλευρά, το τμήμα του κινητήρα εσωτερικής καύσης του PHEV είναι νέο για την έκδοση AMG μιας C-Class: αντί για τον τετράλιτρο V8 turbo, ένας δίλιτρος τετρακύλινδρος με 350 kW είναι τοποθετημένος κάτω από το μπροστινό καπό – όπως και με τις εκδόσεις κινητήρων εσωτερικής καύσης της C-Class που παρουσιάστηκαν τον Φεβρουάριο του 2021, δεν υπάρχουν πλέον εξακύλινδροι ή οκτακύλινδροι κινητήρες. Παρεμπιπτόντως, τα «πολιτικά» μοντέλα PHEV της C-Class διανύουν έως και 100 χιλιόμετρα και μπορούν επίσης να φορτιστούν με έως και 55 kW DC – στην έκδοση AMG, μόνο 3,7 kW AC συνοδεύεται από τη μικρή μπαταρία.

Η C-Class έπρεπε να τροποποιηθεί σε μεγάλο βαθμό για την περίτεχνη μονάδα PHEV της AMG στη διαμόρφωση P3. Το μπροστινό άκρο είναι 50 χιλιοστά μακρύτερο και τα μπροστινά φτερά είναι φαρδύτερα. Συνολικά, το sedan και το station wagon είναι 8,3 εκατοστά μακρύτερα και 7,6 εκατοστά πιο φαρδιά, γεγονός που οφείλεται κυρίως στο φαρδύ μετατρόχιο στον μπροστινό άξονα. Αλλά και το μεταξόνιο έχει μεγαλώσει κατά ένα εκατοστό.

«Με το C 63 SE PERFORMANCE, ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της μάρκας μας», λέει ο Philipp Schiemer, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Mercedes-AMG GmbH. «Με την επαναστατική του ιδέα, φέρνει μια εντελώς νέα προσέγγιση στην κατηγορία, η οποία μέχρι τώρα χαρακτηριζόταν πρωτίστως από την υπόσχεση καθαρά των επιδόσεων. Με μέγιστη ισχύ συστήματος 680 ίππων, τηρούμε πράγματι αυτήν την υπόσχεση. Αλλά η ευφυής υβριδική ιδέα P3 προσφέρει πολλά περισσότερα. Είμαι σίγουρος ότι με αυτήν την τεχνολογία, η οποία ενσωματώνει πολλή τεχνογνωσία από τη Formula 1, θα απευθυνθούμε επίσης σε μια νέα ομάδα πελατών».

Παρεμπιπτόντως, η C-Class δεν είναι η πρώτη εφαρμογή για το P3 PHEV της AMG: Τον Σεπτέμβριο του 2021, η εταιρεία με έδρα το Affalterbach είχε ήδη παρουσιάσει τη Mercedes-AMG GT 63 SE Performance, η οποία βασίζεται ακριβώς στην ίδια ηλεκτρική κίνηση. Εκεί όμως συνδυάζεται με κινητήρα εσωτερικής καύσης V8, με αποτέλεσμα την ισχύ του συστήματος να φτάνει τα 620 kW. Αλλά το e-range είναι ακόμη μικρότερο λόγω του μεγαλύτερου βάρους.

mercedes-benz.com