Η Mercedes ξεκινά την παραγωγή του EQS στις ΗΠΑ

Η Mercedes-Benz έδωσε το πράσινο φως για την παραγωγή του SUV EQS. Το παρακλάδι SUV του πλήρως ηλεκτρικού EQS παράγεται τώρα στο εργοστάσιο των ΗΠΑ στην Tuscaloosa για τις παγκόσμιες αγορές. Η εταιρεία της Στουτγάρδης είχε ήδη ξεκινήσει τις πωλήσεις πριν από μερικές εβδομάδες.

Για χρόνια, το εργοστάσιο οχημάτων στην Αλαμπάμα δεν κατασκεύαζε μόνο οχήματα για την αγορά των ΗΠΑ, αλλά και τα μεγάλα μοντέλα SUV για την παγκόσμια αγορά – δηλαδή τις σειρές GLE (πρώην M-Class) και GLS. Κατά συνέπεια, η Mercedes-Benz είχε επίσης αναθέσει την παραγωγή των δύο μεγάλων E-SUV στο εργοστάσιο των ΗΠΑ.

Το EQS SUV παρουσιάστηκε τον Απρίλιο. Ως το τρίτο μοντέλο που βασίζεται στην πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων EVA2, το EQS SUV εισάγει για πρώτη φορά μικρές τεχνικές βελτιώσεις. η απόδοση ορισμένων επιλογών κινητήρα, για παράδειγμα, έχει αυξηθεί ελαφρώς – οι αλλαγές θα έρθουν επίσης στο σεντάν EQS, το οποίο θα συνεχίσει να κατασκευάζεται στο Sindelfingen. Τεχνικά στοιχεία για το SUV EQS είναι διαθέσιμα εδώ.

Τα συστήματα μπαταριών για το SUV EQS προέρχονται από το εργοστάσιο μπαταριών που άνοιξε τον Μάρτιο στην κοντινή κομητεία Bibb. Εκεί, η Mercedes κατασκευάζει τις έτοιμες για εγκατάσταση μπαταρίες από αγορασμένες κυψέλες. Στο μέλλον, τα μοντέλα ηλεκτρικών οχημάτων από το εργοστάσιο των ΗΠΑ θα χρησιμοποιούν κυψέλες μπαταριών από την Envision AESC, οι οποίες επίσης κατασκευάζονται στις ΗΠΑ. Μια συμφωνία για το σκοπό αυτό ανακοινώθηκε επίσης τον Μάρτιο στα εγκαίνια του εργοστασίου συναρμολόγησης μπαταριών της Mercedes.

«Το δίκτυο παραγωγής μας είναι πολύ καλά τοποθετημένο για τη βιώσιμη και ταχεία κλιμάκωση του όγκου των ηλεκτρικών οχημάτων», δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου παραγωγής της Mercedes, Jörg Burzer. «Με το νέο SUV EQS να εντάσσεται στο χαρτοφυλάκιο παραγωγής μας των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων Mercedes-EQ, φτάσαμε σε ένα άλλο σημαντικό ορόσημο στη στρατηγική μας να είμαστε εντελώς ηλεκτρικοί μέχρι το τέλος της δεκαετίας – όπου το επιτρέπουν οι συνθήκες της αγοράς. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι η μεγάλη μας ομάδα της Tuscaloosa θα κάνει το ηλεκτρικό SUV άλλη μια παγκόσμια επιτυχία».

Το EQS SUV κυκλοφορεί ήδη εδώ και μερικές εβδομάδες. Στη Γερμανία, οι τιμές για το EQS SUV 450+ ξεκινούν από 110.658,10 € και αυτό είναι το μοναδικό πισωκίνητο μοντέλο στη γκάμα. Οι τετρακίνητες εκδόσεις 450 4MATIC και EQS 580 4MATIC κοστίζουν 114.446,10 και 135.291,10 ευρώ αντίστοιχα.

mercedes-benz.com