Η Mercedes ξεκινά την παραγωγή του υβριδικού Hypercar One

Η Mercedes-AMG ξεκίνησε την παραγωγή μικρής κλίμακας του υβριδικού-ηλεκτρικού Hypercar One με τεχνολογία Formula 1. Συνολικά 275 παραδείγματα της Mercedes-AMG One θα κατασκευαστούν τώρα, τα πρώτα από τα οποία θα παραδοθούν στους πελάτες κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

Το έργο είχε παρουσιαστεί στο IAA 2017, αλλά η έναρξη της σειράς παραγωγής είχε αναβληθεί αρκετές φορές: Αρχικά, οι παραδόσεις είχαν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν το 2019.

«Η Mercedes-AMG ONE είναι το πιο φιλόδοξο έργο που έχουμε αναλάβει ποτέ – από την ανάπτυξη μέχρι την παραγωγή», δήλωσε ο επικεφαλής της AMG, Philipp Schiemer. «Η παραγωγή της αποκλειστικής μικρής σειράς είναι μια πραγματικά μοναδική πρόκληση. Για πρώτη φορά, το hypercar φέρνει την τρέχουσα υβριδική τεχνολογία της Formula 1 σχεδόν ένα προς ένα από την πίστα αγώνων στο δρόμο και συνδυάζει τις συντριπτικές επιδόσεις με την υποδειγματική απόδοση.» Στην παρουσίαση του μοντέλου παραγωγής στις αρχές Ιουνίου, πρόσθεσε ότι είχαν υποτιμήσει την προσπάθεια που απαιτείται για να γίνει το σύστημα μετάδοσης κίνησης ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου της Formula 1 κατάλληλο για καθημερινή χρήση.

Η υβριδική κίνηση με κινητήρα V6 turbo 1,6 λίτρων και τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες κατασκευάστηκε από τους ειδικούς του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Mercedes-AMG High Performance Powertrains στο Brixworth (Αγγλία). Ένας ηλεκτροκινητήρας με 90 kW κάθεται στον υπερσυμπιεστή, ένας άλλος απευθείας στον κινητήρα εσωτερικής καύσης για να κινεί τον πίσω άξονα και δύο επιπλέον ηλεκτρικές μηχανές κινούν τους μπροστινούς τροχούς. Ο βενζινοκινητήρας έχει απόδοση 422 kW, ο ηλεκτροκινητήρας στον στροφαλοφόρο άξονα συμβάλλει 120 kW. Οι δύο ηλεκτροκινητήρες για τους μπροστινούς τροχούς μαζί αποδίδουν 240 kW. Η Mercedes-AMG δίνει στην ισχύ του συστήματος 782 kW.

Αν και υπάρχει και μια αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία οδήγησης, το επίκεντρο της υβριδικής κίνησης είναι η ισχύς και η απόδοση της πίστας. Έτσι, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας WLTP είναι 32 kWh/100 km και η κατανάλωση βενζίνης ακόμη και σε WLTP είναι 8,7 λίτρα/100 km, που ισοδυναμεί με εκπομπές CO2 198 g/km.

Το πλήρες όχημα κατασκευάζεται στο Κόβεντρι του Ηνωμένου Βασιλείου. Σε συνεργασία με τον κατασκευαστικό συνεργάτη Multimatic, η Mercedes-AMG έχει δημιουργήσει τη δική της μονάδα παραγωγής χαμηλού όγκου εκεί. Κάθε όχημα πελάτη δοκιμάζεται ξανά από έναν εργοστασιακό οδηγό σε ένα κοντινό γήπεδο δοκιμών.

mercedes-benz.com