Η Mercedes κυκλοφορεί το Plug&Charge για μοντέλα PHEV

Η τελευταία Mercedes PHEV προσφέρει τώρα Plug&Charge μέσω του προτύπου ISO 15118. Η κυκλοφορία ακολουθεί τις προηγούμενες ενημερώσεις των πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων EQS και EQE. Τα plug-in υβριδικά C- και S-Class χρειάζονται πλέον μόνο μια over-the-air ενημέρωση, η νέα GLC υποστηρίζει το Plug&Charge ex works.

Η Mercedes εξακολουθεί να απαιτεί τα plug-in υβριδικά να είναι εξοπλισμένα με το προαιρετικό σύστημα φόρτισης DC και ο πελάτης να έχει ενεργοποιήσει το Plug&Charge στην επισκόπηση σέρβις. Το Plug & Charge συνδέεται μέσω των υπηρεσιών «Mercedes me» και «Mercedes me Charge».

Όπως και με άλλα τυποποιημένα οχήματα ISO 15118, το Plug & Charge εξαλείφει την ανάγκη για μη αυτόματο έλεγχο ταυτότητας. Ο σταθμός φόρτισης επικοινωνεί απευθείας με το όχημα, με την προϋπόθεση ότι ο αντίστοιχος δημόσιος σταθμός φόρτισης είναι συμβατός. «Η ενασχόληση με μια κάρτα φόρτισης, μια εφαρμογή ή μια κεντρική μονάδα για έλεγχο ταυτότητας ανήκει πλέον στο παρελθόν», όπως το έθεσε η Mercedes.

Η εφαρμογή “Mercedes me” δείχνει εάν ένας σταθμός φόρτισης είναι συμβατός με το Plug & Charge και οι πελάτες μπορούν επίσης να αναζητήσουν ειδικά κατάλληλους σταθμούς φόρτισης. Η αυτοκινητοβιομηχανία επισημαίνει 1.800 σημεία ταχείας φόρτισης Ionity στην Ευρώπη και στους σταθμούς παλμών Aral στη Γερμανία που προσφέρουν αυτή τη λειτουργία.

Σε όλο τον κόσμο, το δίκτυο «Mercedes me Charge» περιλαμβάνει πάνω από 850.000 σημεία φόρτισης, από τα οποία πάνω από 350.000 βρίσκονται στην Ευρώπη. Εδώ, η Mercedes προσφέρει τρεις νέες τιμές φόρτισης από τον Ιούνιο με βάση τα χιλιόμετρα (S, M και L). Αυτή η τιμολόγηση παρέχει επίσης σταθερές τιμές ανά κιλοβατώρα ηλεκτρικής ενέργειας.

mercedes-benz.com