Η Mercedes θα λανσάρει όχημα τελικής πλατφόρμας καύσης το 2023

Η νέα γενιά E-Class που σχεδιάζεται για το 2023 θα είναι το τελευταίο νέο μοντέλο της Mercedes-Benz σε πλατφόρμα κινητήρα εσωτερικής καύσης. Όλες οι επόμενες νέες σειρές μοντέλων στο μέλλον θα βασίζονται σε αρχιτεκτονικές που αναπτύσσει η εταιρεία με έδρα τη Στουτγάρδη ειδικά για ηλεκτρικά οχήματα.

Αυτό είπε ο επικεφαλής ανάπτυξης Markus Schäfer στο γερμανικό δημοσίευμα Automobilwoche. Αναφέρεται να είπε: «Όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, η E-Class με τα παράγωγά της είναι το τελευταίο μοντέλο της Mercedes-Benz που δημιουργήθηκε σε μια πλατφόρμα καθαρού κινητήρα εσωτερικής καύσης». Οι τρέχουσες εκδόσεις των S-Class και C-Class, που βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα, θα καταργηθούν σταδιακά στο τέλος του κύκλου μοντέλων τους. Ο στόχος της Mercedes-Benz είναι να κυκλοφορήσει μόνο νέα οχήματα με ηλεκτρικές μπαταρίες έως το 2030 – αλλά αυτό περιλαμβάνει επιλογές πίσω πόρτας («όπου οι συνθήκες της αγοράς το επιτρέπουν»).

Η Mercedes είχε ήδη ανακοινώσει τον Ιούλιο του 2021 ότι θα εισαγάγει νέες ηλεκτρικές πλατφόρμες μόνο από το 2025. Τρεις αρχιτεκτονικές έχουν ανακοινωθεί με συγκεκριμένους όρους: Η MB.EA καλύπτει όλα τα μεσαίου και μεγάλα επιβατικά αυτοκίνητα και «θα είναι η ηλεκτρική βάση του μελλοντικού BEV χαρτοφυλάκιο ως κλιμακούμενο αρθρωτό σύστημα», είχε δηλώσει τότε η Daimler. Για τα μοντέλα επιδόσεων, η «ηλεκτρική πλατφόρμα AMG.EA σχεδιασμένη για κορυφαίες επιδόσεις» προορίζεται να καλύψει «τις ανάγκες των πελατών της Mercedes-AMG με γνώσεις τεχνολογίας και επιδόσεις». Τα ηλεκτρικά φορτηγά και τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα πρόκειται να κυκλοφορήσουν με βάση το VAN.EA, το οποίο είναι επίσης νέο.

Δεδομένης της εστίασης στα οχήματα BEV, η Mercedes-Benz σχεδιάζει να μειώσει τη γκάμα των κινητήρων εσωτερικής καύσης με την εισαγωγή του προτύπου εκπομπών ρύπων Euro 7 και –όπως λέει ο Schäfer στην Automobilwoche– επίσης να τερματίσει τη συνεργασία κινητήρων με τη Renault για τα συμπαγή αυτοκίνητα. Όσον αφορά την κυψέλη καυσίμου, ο Schäfer λέει ότι υπάρχουν σημαντικά μειονεκτήματα όσον αφορά το κόστος ανά μονάδα, την ενεργειακή απόδοση και τον χώρο που απαιτείται για τις δεξαμενές. Αυτή η τεχνολογία έχει νόημα για τα φορτηγά σε μεγάλες αποστάσεις, αλλά για τα επιβατικά αυτοκίνητα, η Mercedes είναι πλήρως εστιασμένη στο μέλλον με ηλεκτρική μπαταρία, είπε.

Μόλις χθες, η Mercedes-Benz ανακοίνωσε σχέδια για ένα αντίστοιχο περίπου 4,70 μέτρων της C-Class ως το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο στην κατηγορία «Entry Luxury». Σύμφωνα με το βρετανικό portal Αυτοκίνητοτο μεσαίο σεντάν θα διαφέρει από τα δύο τρέχοντα ηλεκτρικά σεντάν EQS και EQE.

automobilwoche.de (στα γερμανικά)