Η Mercedes ανακοινώνει αλλαγές στη διοίκηση

Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε διάφορους νέους διορισμούς στην ανώτατη διοίκηση, που επηρεάζουν το Επίπεδο 1 κάτω από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου. Μεταξύ άλλων, ο Christoph Starzynski, επί του παρόντος Επικεφαλής Ανάπτυξης Electric Drive, θα αναλάβει την ευθύνη για τη συνολική ανάπτυξη οχημάτων όλων των σειρών επιβατικών αυτοκινήτων Mercedes-Benz από την 1η Ιουλίου 2023.

Η σειρά των νέων ραντεβού ξεκίνησε από τον Wolf-Dieter Kurz, Head of Product Strategy & Steering: μετά από 34 χρόνια με την εταιρεία, ο Kurz αποφάσισε να «ξεκινήσει μια νέα φάση της ζωής του» στα τέλη Μαρτίου, σύμφωνα με τη δήλωση. Τα καθήκοντα του Kurz θα αναλάβει –με περίοδο εξοικείωσης ενός μήνα– ο Oliver Thöne, επί του παρόντος Επικεφαλής Σχεδιασμού Παραγωγής Mercedes-Benz Cars, την 1η Μαρτίου 2023. Τον Thöne θα διαδεχθεί την 1η Ιουνίου 2023 ο Arno van der Merwe, επί του παρόντος CEO της Beijing Benz Automotive Co (BBAC) στην Κίνα.

Ο Jörg Bartels, Επικεφαλής Ολοκληρωμένης Ενσωμάτωσης Οχημάτων στην Ανάπτυξη Επιβατικών Αυτοκινήτων, θα αναλάβει επικεφαλής της BBAC την 1η Ιουλίου. Αυτή τη θέση θα αναλάβει ο Starzynski, ο προηγούμενος επικεφαλής ανάπτυξης ηλεκτροκίνησης. Κατά τη διάρκεια αυτής της αλλαγής προσωπικού, ο Starzynski θα αναλάβει την ευθύνη για την πλήρη ανάπτυξη οχημάτων όλων των σειρών επιβατικών αυτοκινήτων Mercedes-Benz. Ο Torsten Eder, Head of Powertrain Development, θα αναλάβει το ρόλο του Starzynski ως Head of Electric Drive Development την 01.07.2023 και θα διαχειρίζεται τους τομείς που έχουν συνδυαστεί μέχρι τότε, «με την επιφύλαξη της έγκρισης των σχετικών φορέων συναπόφασης».

Στην ανακοίνωση, η Mercedes ανακοινώνει επίσης περαιτέρω αλλαγές προσωπικού επιπέδου 1: Ο Philipp Schiemer, Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-AMG GmbH & Head of Top End Vehicle (TEV) Group, θα παραιτηθεί από τη διαχείριση της AMG και, από τον Απρίλιο του 2023, θα επικεντρωθεί στον Top End Customer και κοινοτική διαχείριση στη Mercedes-Benz AG, η οποία αποτελεί «βασικό συστατικό της στρατηγικής της Mercedes-Benz». Ο Schiemer «συνέβαλε σημαντικά στην επιτυχία της Mercedes-AMG και έχει οδηγήσει επίσης στην επίθεση προϊόντων Maybach και G-Class».

Με μια μετάβαση ενός μήνα, ο Michael Schiebe, επί του παρόντος Επικεφαλής του Επιτελείου στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και Επικεφαλής του Εταιρικού Γραφείου, θα αναλάβει τη διαχείριση της AMG και επίσης του Ομίλου Top End Vehicle (TEV) τον Μάρτιο. Στο μέλλον, ο Schiebe θα αναφέρεται απευθείας στον Markus Schäfer, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Mercedes που είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη και τις αγορές.

Επιπλέον, ο Florian Hohenwarter, Επικεφαλής Παραγωγής Ευρώπης/Αφρικής, θα αφήσει τη Mercedes στα τέλη Μαρτίου για να ενταχθεί στην Krauss-Maffei Wegmann. Ο διάδοχός του δεν έχει ακόμη οριστεί. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει ένας άλλος νεοεισερχόμενος: η Katrin Lehmann, επί του παρόντος Επικεφαλής Καινοτομίας και Συντήρησης Πελατών στη SAP, θα είναι επικεφαλής του νεοσύστατου τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης Πληροφορικής, Ασφάλειας και Δεδομένων από την 1η Μαΐου 2023.

mercedes-benz.com