Η Mercedes άνοιξε την πρώτη της έκθεση EV στην Ιαπωνία

Η Mercedes-Benz άνοιξε την πρώτη της αντιπροσωπεία παγκοσμίως αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα – στην Ιαπωνία. Κατασκευάστηκε στη Γιοκοχάμα και προσφέρει χώρο 1.221 τετραγωνικών μέτρων για την παρουσίαση έως και επτά ηλεκτρικών αυτοκινήτων καθώς και χώρο για παραδόσεις οχημάτων και τρεις φορτιστές CHAdeMO.

Οι φωτογραφίες από τον εκθεσιακό χώρο δείχνουν τα EQA, EQC, το σεντάν EQE και επίσης το EQS – επίσης στην έκδοση AMG. Ο εκθεσιακός χώρος εκτείνεται σε δύο ορόφους. Προσφέρονται επίσης test drives. Το συνεργείο μπορεί να φιλοξενήσει πέντε οχήματα κάθε φορά.

Ως ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, η τοποθεσία διαθέτει εξοπλισμό από όχημα σε σπίτι. Αυτό γίνεται για να μπορέσει (πιθανώς κυρίως για λόγους επίδειξης) να τροφοδοτείται το κτίριο με ηλεκτρισμό από τις μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Στην Ιαπωνία, αυτό είναι δυνατό επειδή η Mercedes εξοπλίζει εκεί τα ηλεκτρονικά της αυτοκίνητα με το ευρέως χρησιμοποιούμενο πρότυπο CHAdeMO, το οποίο υποστηρίζει αμφίδρομη φόρτιση.

Η αντιπροσωπεία «EV only» στη Γιοκοχάμα λειτουργεί με την ηλεκτρική ετικέτα Mercedes-EQ. Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία με έδρα τη Στουτγάρδη δικαιολογεί την κίνηση λέγοντας ότι βλέπει «περαιτέρω ανάπτυξη στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων στην Ιαπωνία».

Στην Ιαπωνία, ωστόσο, η διείσδυση του BEV είναι ακόμα αρκετά χαμηλή. Και όταν πρόκειται για πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα, οι εγχώριοι κατασκευαστές όπως η Nissan τείνουν να κυριαρχούν στην αγορά. Ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία από την Ένωση Εισαγωγέων Αυτοκινήτων της Ιαπωνίας (JAIA), οι πωλήσεις ηλεκτρικού ρεύματος είναι επίσης σε άνοδο μεταξύ των εισαγωγέων. Τον Νοέμβριο, για πρώτη φορά, περισσότερο από το δέκα τοις εκατό των εισαγόμενων αυτοκινήτων ήταν πλήρως ηλεκτρικά, με 2.357 ηλεκτρικά αυτοκίνητα από ξένες μάρκες.

motor1.com, reuters.com, mercedes-benz.jp (στα Ιαπωνικά)