Η Mazda αυξάνει τους στόχους ηλεκτροκίνησης – electrive.com

Η Mazda αύξησε τον στόχο πωλήσεών της για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε μεταξύ 25 και 40 τοις εκατό των συνολικών πωλήσεων έως το 2030, από 25 τοις εκατό που ήταν προηγουμένως. Για να προωθήσει την ηλεκτροκίνηση των οχημάτων της, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να επενδύσει 1,5 τρισεκατομμύρια γιεν (10,3 δισεκατομμύρια ευρώ) με τους συνεργάτες της.

Η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε τη στρατηγική τεχνολογίας και προϊόντων της μόνο μέχρι το 2030, με στόχο πωλήσεων 25 τοις εκατό τον Ιούνιο του 2021. Λιγότερο από ενάμιση χρόνο αργότερα, υπάρχει τώρα ένα νέο στρατηγικό σχέδιο με υψηλότερους στόχους και επενδύσεις. Η Mazda εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να επενδύσει στην παραγωγή μπαταριών.

Η Mazda συνεχίζει να ακολουθεί μια χαλαρή προσέγγιση στην ηλεκτροκίνηση και σχεδιάζει να εισαγάγει πρώτα ένα νέο υβριδικό σύστημα. Τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν πρόκειται να προσφέρονται σε μεγαλύτερους αριθμούς μέχρι το δεύτερο μισό της δεκαετίας, και εδώ κυρίως την περίοδο μεταξύ 2028 και 2030. Τα πρώτα νέα μοντέλα EV θα μπορούσαν να βγουν στην αγορά κάπως νωρίτερα, δηλαδή το 2026 ή το 2027 – αλλά η μεγάλη επίθεση θα έρθει μόνο μετά από αυτό. Αυτά τα νέα μοντέλα πρέπει να φτάσουν γρήγορα σε υψηλούς αριθμούς μονάδων για να φτάσουν στο νέο διάδρομο πωλήσεων του 25 έως 40 τοις εκατό.

Η Mazda έχει συνάψει συμφωνίες συνεργασίας με συνολικά επτά συνεργάτες για την ανάπτυξη εξαρτημάτων για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Επιπλέον, έχει συναφθεί συμφωνία προμήθειας με τον κατασκευαστή μπαταριών Envision AESC για περιορισμένο χρονικό διάστημα μεταξύ 2025 και 2027. Εκτός από τη διατύπωση ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να επενδύσει στην παραγωγή μπαταριών, ο Ιάπωνας κατασκευαστής δίνει μόνο μια ένδειξη των εκτιμήσεων στην ανακοίνωση : Αν συμβεί κάτι τέτοιο, οι επενδύσεις στην παραγωγή μπαταριών θα πραγματοποιηθούν στη φάση 3 του σχεδίου – δηλαδή και πάλι την περίοδο από το 2028 έως το 2030.

Παρεμπιπτόντως, η ηλεκτρική πλατφόρμα «Skyactiv EV Scalable Architecture» που εισήχθη στο στρατηγικό σχέδιο του περασμένου έτους δεν αναφέρεται καθόλου στην τρέχουσα ανακοίνωση. Μένει λοιπόν να δούμε αν έχουν αλλάξει και εδώ τα σχέδια.

Η Mazda λίγο πολύ ανοιχτά δηλώνει ότι με το προσαρμοσμένο στρατηγικό πλάνο, αντιδρά κυρίως στις πολιτικές απαιτήσεις σε σημαντικές αγορές πωλήσεων. Η ιαπωνική εταιρεία λέει: «Λαμβάνοντας υπόψη τις σημαντικές αλλαγές που έχουν συμβεί στο επιχειρηματικό περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένων των περιβαλλοντικών ρυθμιστικών τάσεων των χωρών, των αυξημένων γεωπολιτικών κινδύνων και της ταχείας ανάπτυξης προηγμένων τεχνολογιών που αντιπροσωπεύονται από την CASE, η Mazda εκθέτει τις βασικές πολιτικές διαχείρισης που αναφέρονται παρακάτω και θα προωθήσει βασικές πρωτοβουλίες».

Στο πλαίσιο των προσπαθειών της για βιωσιμότητα, σχεδιάζει επίσης να μετατρέψει τα εργοστάσιά της σε παραγωγή ουδέτερη σε CO2 (μέχρι το 2035) και να αναθεωρήσει τις αλυσίδες εφοδιασμού της. Αυτό δεν γίνεται μόνο για την εξάλειψη «απόβλητων, παρατυπιών και υπερφορτώσεων», αλλά και για τη βελτιστοποίηση του κόστους.

reuters.com, mazda.com (στρατηγική), mazda.com (συνεργασίες)