Η Mayers Manx θα κυκλοφορήσει το ηλεκτρικό καρότσι VW

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Meyers Manx επαναφέρει το VW buggy της δεκαετίας του 1960 με ηλεκτρική κίνηση. Το Meyers Manx 2.0 Electric πρόκειται να κατασκευαστεί σε μια μικρή σειρά 50 μονάδων από το 2023, πριν ξεκινήσει η σειρά παραγωγής το 2024.

Το Meyers Manx 2.0 Electric τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες που μαζί παράγουν 150 kW. Δύο επιλογές μπαταριών με χωρητικότητα 20 και 40 kWh επιτρέπουν αυτονομίες έως 240 και 480 χιλιόμετρα αντίστοιχα. Μια πρώτη μικρή σειρά 50 μονάδων έχει προγραμματιστεί για το 2023, πριν ξεκινήσει η σειρά παραγωγής το 2024. Το αν το όχημα θα έρθει και στην Ευρώπη είναι εξίσου άγνωστο με τις τιμές.

Όπως το πρωτότυπο, το 2.0 Electric έχει κίνηση στους πίσω τροχούς. Αν και δύο ηλεκτροκινητήρες συνήθως αντιπροσωπεύουν μια ηλεκτρική κίνηση σε όλους τους τροχούς, είναι διαφορετικό εδώ: κάθε πίσω τροχός έχει τον δικό του κινητήρα. Μαζί, οι ηλεκτροκινητήρες παράγουν ροπή 325 Nm, η οποία επιτρέπει στο buggy, το οποίο είναι επίσης διαθέσιμο με αφαιρούμενη οροφή, να επιταχύνει στα 100 km/h σε 4,5 δευτερόλεπτα – τουλάχιστον σε μια επιφάνεια με καλό κράτημα, στην άμμο που μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο.

Το βασικό μοντέλο με μπαταρία 20 kWh υποτίθεται ότι θα έχει ελαφρώς χαμηλότερη απόδοση κινητήρα, αλλά οι αναφορές δεν το διευκρινίζουν ακόμη αυτό ακριβώς. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι η φόρτιση πραγματοποιείται με έως και 6 kW AC και ένας γρήγορος φορτιστής με 60 kW DC διατίθεται προαιρετικά.

Σε αντίθεση με το VW Buggy της δεκαετίας του 1960, δεν υπάρχει τεχνολογία VW στο νέο όχημα, ένα πρωτότυπο του οποίου πρόκειται να παρουσιαστεί στα μέσα Αυγούστου. Σε αντίθεση με το αναγνωριστικό σπουδών του 2019. Buggy που βασίζεται στο MEB ή το μοντέλο της δεκαετίας του ’60 με τεχνολογία από το Beetle, το Meyers Manx 2.0 Electric είναι κατασκευασμένο με εξαρτήματα που δεν ανήκουν στη VW.

Φυσικά, το αμάξωμα δεν είναι πρωτότυπο από τα 60s, αλλά η ομοιότητα με το Beach Buggy είναι αδιαμφισβήτητη. Εξάλλου, ο Meyers Manx κατασκεύασε επίσης ένα VW Buggy με κινητήρα εσωτερικής καύσης εκείνη την εποχή – εξ ου και το «2.0» στην ονομασία του μοντέλου.

Ενώ η μπροστινή σχεδίαση είναι σχεδόν ίδια με την αρχική, οι αποκλίσεις στο πίσω μέρος είναι μεγαλύτερες. Για παράδειγμα, υπάρχουν μοντέρνα πίσω φώτα αντί για τα γνήσια ανταλλακτικά του VW Beetle. Η μεγαλύτερη διαφορά: Η πίσω επένδυση είναι κλειστή στο Meyers Manx 2.0 Electric, ενώ ήταν ανοιχτό τη δεκαετία του 1960 λόγω του κινητήρα Beetle που εγκαταστάθηκε εκεί. Αυτό δίνει μια πιο μοντέρνα και συγκρατημένη εμφάνιση.

insideevs.com, cnet.com, motortrend.com, facebook.com