Η Marks & Spencer προσθέτει 900 πόντους χρέωσης καταστήματος με την BP

Η βρετανική εταιρεία λιανικής Marks & Spencer (M&S) υπέγραψε συμφωνία με την BP για τη δημιουργία σημείων φόρτισης στις εγκαταστάσεις της. Τα επόμενα δύο χρόνια, η BP Pulse θα εγκαταστήσει 900 νέα σημεία γρήγορης φόρτισης σε περίπου 70 καταστήματα M&S στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η M&S είπε ότι τα σημεία φόρτισης θα έχουν χωρητικότητα φόρτισης τουλάχιστον 50 kW και στοχεύουν να έχουν τουλάχιστον ένα σημείο φόρτισης με 150 kW σε κάθε τοποθεσία, όσο αυτό είναι δυνατό. Οι σταθμοί φόρτισης είτε θα συνδέονται στο δίκτυο είτε θα περιλαμβάνουν μια ενσωματωμένη λύση με μπαταρία.

Μετά την εγκατάσταση και των 900 μονάδων, θα ακολουθήσει μελέτη σκοπιμότητας σε δύο χρόνια για να δοκιμαστεί η εισαγωγή σε περαιτέρω τοποθεσίες. Η συμφωνία με την M&S αφορά η BP Pulse, η επιχείρηση φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων της BP, για την προμήθεια, εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση των σημείων φόρτισης σε 70 καταστήματα M&S.

Οι πρώτες 15 μονάδες των νέων φορτιστών 50 kW βρίσκονται ήδη σε λειτουργία M&S Maidstone και Southgate, οι οποίες είναι το αποτέλεσμα πιλοτικών έργων που ξεκίνησαν το 2020.

Η BP και η M&S ένωσαν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους το 2005. Η συνεργασία περιελάμβανε αρχικά τη δημιουργία καταστημάτων τροφίμων M&S στα πρατήρια καυσίμων της BP. Τώρα, σε λίγο περισσότερα από 60 από αυτά τα πρατήρια καυσίμων (με M&S Food), είναι ήδη διαθέσιμα 250 σημεία φόρτισης BP Pulse.

Σχολιάζοντας τη νέα συμφωνία, ο Sacha Berendji. Ο Διευθυντής Λειτουργιών M&S, δήλωσε: «Γνωρίζουμε ότι οι υπηρεσίες όπως η φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων έχουν ζήτηση από τους πελάτες μας, επομένως είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσφέρουμε αυτήν την υπηρεσία και να δίνουμε περισσότερους λόγους στους πελάτες να ψωνίζουν από εμάς».

Ο Akira Kirton, Διευθύνων Σύμβουλος της BP Pulse UK, πρόσθεσε: «Αυτό είναι ακριβώς το είδος της συνεργασίας που χρειάζεται το Ηνωμένο Βασίλειο για να βοηθήσει στην επιτάχυνση της μετάβασης στη μεταφορά χαμηλότερων εκπομπών άνθρακα και είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με την M&S για να συμβεί αυτό».

Η BP λειτουργεί τους περισσότερους σταθμούς φόρτισης του Ηνωμένου Βασιλείου και εντός Μάρτιος του τρέχοντος έτους, ανακοινώθηκε ένα σχέδιο επένδυσης 1 δισεκατομμυρίου λιρών τα επόμενα δέκα χρόνια για την επέκταση του δικτύου φόρτισης BP Pulse. Η BP Pulse λέει ότι είναι «η πιο πολυσύχναστη εταιρεία φόρτισης στο Ηνωμένο Βασίλειο με ένα από τα κορυφαία εξαιρετικά γρήγορα και υψηλής ταχύτητας δημόσια δίκτυα φόρτισης».

bp.com, corporate.marksandspencer.com