Η MAN ανακοινώνει στρατηγική ανακύκλωσης μπαταριών

Η MAN Truck & Bus επεξεργάζεται μια στρατηγική μετά τη χρήση για τις μπαταρίες της. Ο κατασκευαστής καταρτίζει επί του παρόντος ένα πρωτόκολλο δράσης για αυτό. Παράλληλα, η MAN ξεκίνησε ένα έργο για τη δοκιμή μεταχειρισμένων μπαταριών οχημάτων MAN σε σταθερές εγκαταστάσεις αποθήκευσης.

Η MAN Truck & Bus θέλει να ξεκινήσει νωρίς για να εξασφαλίσει τη μετέπειτα χρήση των μπαταριών της. Οι πελάτες νέων οχημάτων πρέπει ήδη να εκπαιδευτούν να οδηγούν και να φορτίζουν τα οχήματα με τρόπο φιλικό προς τις μπαταρίες. Εάν παρόλα αυτά κάποια εξαρτήματα της μπαταρίας υποστούν ελάττωμα, ισχύει το ακόλουθο πρωτόκολλο: «Εάν εξαρτήματα της μπαταρίας υποστούν ελάττωμα κατά τη χρήση, π.χ. μεμονωμένες μονάδες δεν λειτουργούν πλέον, η επισκευή της μπαταρίας προγραμματίζεται ως πρώτο μέτρο. Στη συνέχεια, η μπαταρία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά στο όχημα. Οι μπαταρίες που επιστρέφουν στο MAN μετά τη χρήση στο όχημα αναλύονται εντατικά. Σε περίπτωση που τα πακέτα μπαταριών δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν ως λεγόμενες μπαταρίες έλξης, προωθούνται σε δευτερεύουσες εφαρμογές.»

Σύμφωνα με την εταιρεία, υπάρχουν τρεις επιλογές για αυτό, όπως έχουν τα πράγματα σήμερα: Μια δεύτερη χρήση στο όχημα μετά την εργοστασιακή επισκευή (“2η χρήση”), μια δεύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας (“2η ζωή”), για παράδειγμα ως αποθήκευση στο buffer για ηλιακή ή αιολικών σταθμών και την ανάκτηση πρώτων υλών μπαταριών για νέες μπαταρίες με την έννοια της χρήσης κλειστού βρόχου («Ανακύκλωση»).

Η MAN εργάζεται επί του παρόντος με διάφορους εταίρους και το Πανεπιστήμιο του Κάσελ σε έργα για να αξιολογήσει εάν οι χρησιμοποιημένες μπαταρίες φορτηγών είναι κατάλληλες για σταθερή αποθήκευση. Για το σκοπό αυτό, η εταιρεία παραδίδει περίπου 120 πακέτα μπαταριών φορτηγών με ενεργειακό περιεχόμενο 18,6 kWh ανά πακέτο σε κατασκευαστή αποθήκευσης. Οι μπαταρίες προέρχονται από την πρώτη δοκιμή πεδίου με φορτηγά διανομής ηλεκτρικών μπαταριών από τη MAN, η οποία ξεκίνησε το 2018 στην Αυστρία και διήρκεσε τρία χρόνια. Ο εταίρος του έργου εκείνη την εποχή ήταν το Συμβούλιο Βιώσιμης Επιμελητείας.

Όσον αφορά την ανακύκλωση, η MAN προσπαθεί για έναν κλειστό κύκλο για τις πρώτες ύλες της μπαταρίας. Οι πρώτες ύλες που ανακτώνται από τους εταίρους ανακύκλωσης, όπως το νικέλιο, το μαγγάνιο, το κοβάλτιο ή το λίθιο, θα πρέπει επομένως να εισρεύσουν στη νέα παραγωγή μπαταριών. Για την ανακύκλωση, η MAN λέει ότι προτιμά μια μηχανική διαδικασία που ακολουθείται από υδρομεταλλουργική επεξεργασία. «Προς το παρόν, το ποσοστό ανακύκλωσης είναι πάνω από 70% σε σχέση με το βάρος της μπαταρίας», αναφέρει η MAN. Ως μέρος του δικτύου ανακύκλωσης του Ομίλου Volkswagen, η MAN συνεργάζεται με συνεργάτες σε όλη την Ευρώπη.

Η MAN βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία ανάπτυξης της προσέγγισής της μετά τη χρήση. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, απομένει ακόμη λίγος χρόνος: «Ο αριθμός των μπαταριών που έχουν φτάσει στο τέλος της διάρκειας ζωής τους στα οχήματα θα φτάσει επομένως σε βιομηχανικά επίπεδα μόνο σε περίπου 10 έως 15 χρόνια», έγραψε η έδρα της εταιρείας.

mantruckandbus.com