Η Mahle πουλά ηλεκτρικούς συμπιεστές αξίας 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ

Ο γερμανικός προμηθευτής αυτοκινήτων Mahle έχει εξασφαλίσει πολλές σειρές παραγγελίες για τους συμπιεστές του για τους κλάδους των ηλεκτρικών επιβατικών αυτοκινήτων και των επαγγελματικών οχημάτων. Ο ηλεκτρικός συμπιεστής κλιματισμού της εταιρείας για θερμική διαχείριση σε ηλεκτρικά οχήματα έχει συγκεντρώσει συνολικό όγκο παραγγελιών περίπου 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η Mahle λέει ότι ο ηλεκτρικός συμπιεστής που κυκλοφόρησε πρόσφατα είναι ο πιο ισχυρός ηλεκτρονικός συμπιεστής που διατίθεται αυτή τη στιγμή, με μέγιστη ισχύ 18 kW. Ο συμπιεστής από τον Γερμανό προμηθευτή χρησιμοποιείται για τον έλεγχο της θερμοκρασίας της μονάδας ηλεκτροκίνησης για τη βελτίωση της διάρκειας ζωής, της ταχύτητας φόρτισης και της εμβέλειας της μπαταρίας.

Η Mahle προσφέρει επί του παρόντος τον συμπιεστή υψηλής τάσης σε εύρη τάσης έως και 900 βολτ (υποστηρίζονται επίσης οχήματα 400 βολτ) και μετατοπίσεις έως 57 cm3. Χάρη στον συμπαγή σχεδιασμό του, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων, από επιβατικά έως βαρέα επαγγελματικά οχήματα. Η μικρή απαίτηση χώρου εγκατάστασης καθίσταται δυνατή από ένα πατενταρισμένο σύστημα ψύξης ψυκτικού για τον κινητήρα του συμπιεστή και τα ηλεκτρονικά.

Ο Γερμανός προμηθευτής εξηγεί σε δήλωση ότι οι μεγαλύτερες προκλήσεις στην ανάπτυξη δεν ήταν τα συνήθη εμπόδια διαχείρισης του επιπέδου τάσης ή της ικανότητας ψύξης, αλλά η ακουστική του εσωτερικού. Σε έναν κινητήρα βενζίνης ή ντίζελ, οι κραδασμοί και οι θόρυβοι από βοηθητικές μονάδες, όπως ένας συμπιεστής κλιματισμού, συνήθως καλύπτονται. Ο Mahle εξηγεί ότι σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, οι επιβάτες των οχημάτων βρίσκουν ενοχλητικές τις μικρότερες δονήσεις και την παραμικρή ανάπτυξη θορύβου και ότι ο συμπιεστής πρέπει να λειτουργεί πολύ αθόρυβα με «την καλύτερη ακουστική».

Όπως συνηθίζεται στον κλάδο των προμηθευτών, η Mahle δεν έχει αποκαλύψει ακριβώς από ποιον προέρχονται οι παραγγελίες και ποιες ποσότητες έχουν εξασφαλιστεί από ποιον πελάτη. Η Mahle εδρεύει στη γερμανική πόλη της Στουτγάρδης και είναι ήδη γνωστή για τα έμβολά της για κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η εταιρεία θέλει να χρησιμοποιήσει την αποκτηθείσα τεχνογνωσία της στη θερμοδυναμική για να κερδίσει επίσης μερίδιο αγοράς στην επιχείρηση εξαρτημάτων για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. «Η Mahle θέλει να επεκτείνει περαιτέρω τον ρόλο της ως ολοκληρωμένος πάροχος συστημάτων για κλιματισμό σε ηλεκτρονικά οχήματα», λέει ο CEO Arnd Franz.

mahle.com