Η Mahle παρουσιάζει φορτιστή για στόλους και πολυκατοικίες

Ο γερμανικός προμηθευτής αυτοκινήτων Mahle παρουσίασε το chargeBIG6, μια μικρότερη έκδοση του συστήματος φόρτισης chargeBIG. Η νέα παραλλαγή έχει σχεδιαστεί για να φορτίζει έως και έξι ηλεκτρικά αυτοκίνητα ταυτόχρονα, κατάλληλη για μικρότερους χώρους εφαρμογής όπως πολυκατοικίες, εργαστήρια ή μικρές επιχειρήσεις.

Το μεγαλύτερο σύστημα φόρτισης που ονομάζεται chargeBIG προέκυψε από έναν εσωτερικό διαγωνισμό θερμοκοιτίδων και σχεδιάστηκε για τη φόρτιση μεγαλύτερων στόλων σε χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων. Τα ίδια τα σημεία φόρτισης είναι πολύ απλά και φθηνά και το πολύ σημαντικό σύστημα ελέγχου, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης φορτίου (και της σύνδεσης με το σύστημα διαχείρισης ενέργειας του κτιρίου), στεγάζεται σε έναν κεντρικό πίνακα ελέγχου. Με την εστίαση του στόλου του, το σύστημα έχει σχεδιαστεί για περιοχές εφαρμογής 18 σημείων φόρτισης ή περισσότερων.

Για μικρότερες επιχειρήσεις ή πολυκατοικίες, ένα σύστημα με 18 σημεία φόρτισης είναι συχνά πολύ μεγάλο και πολύ ακριβό. Με το νέο chargeBIG6 της Mahle, έως και έξι ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να φορτιστούν ταυτόχρονα στην υπάρχουσα σύνδεση του σπιτιού με ισχύ 11 kW ή 22 kW. Ο κεντρικός διανομέας φόρτισης είναι συνδεδεμένος στον υπάρχοντα μετρητή ρεύματος.

Η νέα παραλλαγή πρόκειται να αναλάβει την απλή δομή του γνωστού συστήματος – μόνο με έναν διανομέα φόρτισης στο μέγεθος ενός γραμματοκιβωτίου αντί για έναν πλήρη πίνακα ελέγχου. Περιέχει όλα τα απαραίτητα ηλεκτρονικά εξαρτήματα, όπως ελεγκτή φόρτισης, RCD, διαχείριση φορτίου και προστασία από υπέρταση. Δεδομένου ότι πληροί την κατηγορία προστασίας IP55, ο διανομέας φόρτισης μπορεί επίσης να εγκατασταθεί σε εξωτερικούς χώρους.

«Με το chargeBIG6, έχουμε αναπτύξει ένα εύκολο στην εγκατάσταση και φθηνό σύστημα φόρτισης, δημιουργώντας μια αποτελεσματική λύση για μια μεγάλη ανάγκη της αγοράς», λέει ο Sebastian Ewert, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Mahle chargeBIG. «Τώρα ακόμη και ιδιώτες ή μικρές επιχειρήσεις μπορούν εύκολα να ηλεκτροδοτήσουν τους χώρους στάθμευσης τους».

Νωρίτερα φέτος, ο προμηθευτής συνεργάστηκε με τη Siemens για να συνεργαστεί για την επαγωγική φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων, όπου οι δύο γερμανικές εταιρείες σκοπεύουν να συντονίσουν τις προσπάθειες εναρμόνισης με στόχο να καλύψουν τα κενά για να εξασφαλίσουν πλήρη διαλειτουργικότητα μεταξύ των οχημάτων και της υποδομής φόρτισης.

chargebig.com