Η Mahle ανακοινώνει το μακροχρόνιο σύστημα μετάδοσης κίνησης BEV

Ο προμηθευτής αυτοκινήτων Mahle έχει αναπτύξει αυτό που ισχυρίζεται ότι είναι ο πιο ανθεκτικός ηλεκτροκινητήρας. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: χάρη σε μια νέα φιλοσοφία ψύξης, το SCT (Superior Continuous Torque) υποτίθεται ότι μπορεί να λειτουργεί σε υψηλή ισχύ για απεριόριστο χρονικό διάστημα.

Ο προμηθευτής αναφέρεται στην ιδέα της ψύξης ως «τεχνολογικό άλμα». Σύμφωνα με τον Mahle, πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύστημα ψύξης λαδιού που όχι μόνο φροντίζει για την ίδια την ψύξη, αλλά ταυτόχρονα επιτρέπει επίσης τη χρήση της απορριπτόμενης θερμότητας που προκύπτει στο συνολικό σύστημα του οχήματος.

Σύμφωνα με τα «τελευταία αποτελέσματα μετρήσεων», το SCT λέγεται ότι επιτυγχάνει συνεχή απόδοση άνω του 90 τοις εκατό της μέγιστης απόδοσης. Ωστόσο, ο Mahle δεν δίνει απόλυτα νούμερα. Συνήθως, η συνεχής ισχύς είναι χαμηλότερη επειδή ο ηλεκτροκινητήρας υπερθερμαίνεται υπό υψηλό φορτίο και η ισχύς πρέπει να μειωθεί. Ένα παράδειγμα που επιλέχθηκε τυχαία από τους εκδότες: το BMW i4 M50 έχει μέγιστη ισχύ 400 kW, αλλά σύμφωνα με το ECE R 85 έχει συνεχή ισχύ 125 kW στα χαρτιά εγγραφής.

Επιπλέον, ο Mahle τονίζει ότι το SCT θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα συμπαγές και ελαφρύ (και χάρη στην ενσωματωμένη ψύξη λαδιού). «Η κατασκευή μεγάλων ηλεκτρικών κινητήρων που προσφέρουν βραχυπρόθεσμη υψηλή απόδοση είναι εύκολη. Αυτό που εξακολουθούσε να λείπει από την αγορά μέχρι τώρα ήταν οι ανθεκτικοί αλλά συμπαγείς κινητήρες για να κάνουν τα ηλεκτρικά οχήματα απεριόριστα για καθημερινή χρήση», λέει ο Martin Berger, Επικεφαλής Ομαδικής Έρευνας και Προηγμένης Μηχανικής στη Mahle. “Ο νέος μας ηλεκτρονικός κινητήρας SCT είναι η λύση.”

Στην πράξη, αυτό θα πρέπει να προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, όπως όταν χρησιμοποιείται σε απαιτητικές συνθήκες. «Ένα κλασικό παράδειγμα είναι η οδήγηση ενός ηλεκτρικού φορτηγού πάνω από ορεινά περάσματα ή τα πολλαπλά σπριντ ενός ηλεκτρικού επιβατικού αυτοκινήτου με μπαταρία. Αυτά τα σενάρια καλύπτονται ανεπαρκώς μόνο από τους ηλεκτρικούς κινητήρες που είναι διαθέσιμοι στην αγορά μέχρι τώρα», γράφει ο Mahle.

Το SCT έχει σχεδιαστεί ως ένας μόνιμα διεγερμένος σύγχρονος κινητήρας, που καθιστά δυνατή τη συμπαγή σχεδίαση με υψηλή ενεργειακή πυκνότητα. Σε ένα τέτοιο PSM, στο ρότορα είναι εγκατεστημένοι μόνιμοι μαγνήτες με νεοδύμιο. «Για να επιτευχθεί μεγαλύτερη ανεξαρτησία από τις τιμές των πρώτων υλών και τις γεωπολιτικές εξελίξεις», το SCT μπορεί επίσης να παραγγελθεί χωρίς μαγνήτες και επομένως χωρίς μέταλλα σπάνιων γαιών κατόπιν αιτήματος του πελάτη. Εδώ, κατόπιν αιτήματος του πελάτη, η Mahle χρησιμοποιεί στη συνέχεια την τεχνολογία που παρουσιάστηκε πέρυσι στο σύστημα ηλεκτρικής μετάδοσης κίνησης «υψηλά αποδοτικό και χωρίς μαγνήτες».

Η νέα εξέλιξη είναι κατάλληλη για επιβατικά αυτοκίνητα, επαγγελματικά οχήματα καθώς και μηχανήματα κατασκευής και τρακτέρ. Η καινοτομία θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο IAA Transportation στο Ανόβερο τον Σεπτέμβριο του 2022.

mahle.com