Η Mahindra θα κατασκευάσει εργοστάσιο BEV στο Pune

Η Mahindra ανακοίνωσε μια εγκατάσταση κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων στο Pune στην ινδική πολιτεία Μαχαράστρα και σχεδιάζει να επενδύσει το ισοδύναμο Rs. 1,14 δισεκατομμύρια για το σκοπό αυτό σε μια περίοδο επτά έως οκτώ ετών.

Η επένδυση των Rs. 10.000 crore (περίπου 1.137.700 €) θα συνοδεύονται από ένα πρόγραμμα βιομηχανικής προώθησης ηλεκτρικών οχημάτων από την κυβέρνηση της Μαχαράστρα, είπε ο Mahindra. Ωστόσο, το ακριβές ποσό της επιδότησης δεν έχει ποσοτικοποιηθεί. Ο προϋπολογισμός θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή της μονάδας παραγωγής, αλλά και για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης και παραγωγής των «Born Electric Vehicles» της Mahindra.

Αυτά τα οχήματα βασίζονται στην πλατφόρμα Inglo EV της Mahindra, η οποία, ωστόσο, χρησιμοποιεί και εξαρτήματα MEB της Volkswagen. Αυτά περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, ηλεκτροκινητήρες και συστήματα μπαταριών. Σύμφωνα με προηγούμενες πληροφορίες, η Mahindra θα συνεισφέρει στο πλαίσιο, το αμάξωμα και το εσωτερικό, συμπεριλαμβανομένου του infotainment. Ωστόσο, αυτό δεν αναφέρεται στην τρέχουσα ανακοίνωση για το εργοστάσιο στο Pune.

Η Mahindra είχε δημιουργήσει νωρίτερα δύο μάρκες που ονομάζονταν XUV και BE για τα οχήματα Inglo EV. Τα μοντέλα θα ονομάζονται XUV.e8, XUV.e9, BE.05, BE.07 και BE.09 και τα τέσσερα πρώτα από αυτά τα ηλεκτρικά SUV αναμένεται να κυκλοφορήσουν μεταξύ 2024 και 2026.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτή την έγκριση από την Κυβέρνηση. της Μαχαράστρα για τη δημιουργία του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων μας στην Πούνε και την επένδυση σε αυτό που ήταν η «πατρίδα» μας για περισσότερα από 70 χρόνια», δήλωσε ο Rajesh Jejurikar, Εκτελεστικός Διευθυντής, Auto & Farm Sectors, Mahindra & Mahindra. «Είμαστε πολύ ευγνώμονες στην Κυβέρνηση. της Μαχαράστρα για τη συνεχή υποστήριξή τους».

mahindra.com