Η Magna ολοκληρώνει τον πρώτο Ωκεανό

Η παραγωγή του Fisker Ocean ξεκίνησε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα στον εργολάβο κατασκευαστή Magna στο Γκρατς. Ωστόσο, η παραγωγή του ηλεκτρικού SUV, για το οποίο η Fisker έχει καταγράψει περισσότερες από 63.000 κρατήσεις μέχρι στιγμής, δεν αναμένεται να αυξήσει πραγματικά ταχύτητα μέχρι το επόμενο έτος. Επιπλέον, ο διαμορφωτής με τις τελικές τιμές είναι πλέον online.

Η Fisker δεν διευκρινίζει πόσα οχήματα πρόκειται να κατασκευαστούν το τρέχον έτος στην ανακοίνωσή της για την έναρξη της παραγωγής. Ωστόσο, τα δημοσιευμένα σχέδια για το επόμενο έτος είναι εκπληκτικά λεπτομερή. Για το πρώτο τρίμηνο του 2023 προγραμματίζονται μόνο 300 μονάδες, για το δεύτερο τρίμηνο ήδη περισσότερες από 8.000, για το τρίτο τρίμηνο περισσότερες από 15.000 και το τέταρτο τρίμηνο η χρονιά πρόκειται να ολοκληρωθεί με συνολικό αριθμό παραγωγής 42.400 Fisker Ocean – δηλ. περισσότερες από 19.000 μονάδες μόνο το τέταρτο τρίμηνο.

Τον Μάιο του 2022 ειπώθηκε ακόμα ότι το 2023, την πρώτη πλήρη χρονιά παραγωγής, 50.000 Ocean θα κατασκευάζονταν στη Magna – τώρα αναφέρονται 42.400 οχήματα. Από το 2024 και μετά, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Μαΐου, η παραγωγή πρόκειται να τριπλασιαστεί σε 150.000 Ocean ετησίως. Όπως ανακοινώθηκε τον Αύγουστο, εξετάζεται και η παραγωγή του Ocean στις ΗΠΑ.

Επιστροφή στο Magna στο Γκρατς: Η παραγωγή θα ξεκινήσει με το περιορισμένο ειδικό μοντέλο Fisker Ocean ONE, το οποίο τέθηκε σε προπώληση τον Ιούλιο και και οι 5.000 μονάδες εξαντλήθηκαν εντός 30 ημερών. Με τους αριθμούς που αναφέρονται τώρα, η παραγωγή του ειδικού μοντέλου θα ολοκληρωνόταν κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου και στη συνέχεια θα μπορούσαν να κατασκευαστούν και οι άλλες παραλλαγές.

Τεχνικά, το ειδικό μοντέλο είναι η κορυφαία παραλλαγή, η οποία αργότερα θα πωλείται ως Fisker Ocean Extreme. Όπως και η έκδοση Ultra, η Extreme (και επομένως και η ONE) έχει τετρακίνηση σε δύο μοτέρ και στοιχεία CATL με χημεία NMC. Το βασικό μοντέλο Sport, από την άλλη πλευρά, έρχεται με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς και μπαταρία LFP.

«Είναι μια συναισθηματική μέρα καθώς ξεκινάμε την παραγωγή του πιο βιώσιμου οχήματος στον κόσμο σε χρόνο ρεκόρ – στην ώρα του – στο εργοστάσιο ουδέτερου άνθρακα στο Γκρατς», λέει ο Henrik Fisker, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Fisker, σχετικά με την έναρξη της παραγωγής στην Αυστρία.

businesswire.com