Η Maersk ανοίγει εγκατάσταση αποθήκευσης μπαταριών στην Τσεχική Δημοκρατία

Η εταιρεία logistics Maersk άνοιξε μια εγκατάσταση αποθήκευσης ειδικά για μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Teplice της Τσεχίας. Σύμφωνα με τη Maersk, η αποθήκη των 14.000 τετραγωνικών μέτρων διαθέτει εκτεταμένο εξοπλισμό ασφαλείας για τη διασφάλιση βέλτιστου χειρισμού των μπαταριών των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Στο Teplice, η νέα εγκατάσταση αποθήκευσης μπαταριών από τη Maersk βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Τσεχικής Δημοκρατίας, κοντά σε αρκετούς κατασκευαστές και προμηθευτές αυτοκινήτων. Καθώς το Teplice βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα γερμανο-τσεχικά σύνορα, τα εργοστάσια της VW στο Zwickau και στη Δρέσδη, για παράδειγμα, είναι εύκολα προσβάσιμα, όπως και το μητρικό εργοστάσιο της Skoda στο Mlada Boleslav. Η απόσταση από το εργοστάσιο της Hyundai στο Nosovice κοντά στην Οστράβα είναι σημαντικά μεγαλύτερη.

Εκτός από τα εργοστάσια αυτοκινήτων στην Τσεχική Δημοκρατία και την ανατολική Γερμανία, στοχοποιούνται και εργοστάσια στη νότια Γερμανία. Εδώ, για παράδειγμα, το εργοστάσιο της Audi στο Ingolstadt ή τα εργοστάσια της BMW στη Βαυαρία θα μπορούσε να τεθεί υπό αμφισβήτηση – αν και η BMW έχει ήδη καθιερώσει την εφοδιαστική μπαταρία της με τα βήματα παραγωγής στις επιμέρους τοποθεσίες και πιθανότατα δεν θα τις εκτελεί μέσω της Τσεχίας.

Η Maersk λέει ότι οι μπαταρίες μπορούν να παραδοθούν σιδηροδρομικώς από το Αμβούργο, το Bremerhaven, το Rotterdam, το Koper ή τη Rijeka. Χάρη στις καλές συνδέσεις με τα δίκτυα αυτοκινητοδρόμων της Τσεχίας και της Γερμανίας, οι μπαταρίες θα πρέπει να μπορούν να διανεμηθούν από το Teplice στις γύρω εγκαταστάσεις παραγωγής αυτοκινήτων «μέσα σε λίγες ώρες».

Σε σύγκριση με τις συνηθισμένες αποθήκες, η εγκατάσταση αποθήκευσης της Maersk θα περιλαμβάνει ένα σύστημα παρακολούθησης για την αποθήκη μπαταριών με κάμερες θερμικής απεικόνισης και ψεκαστήρες ραφιών σε όλη την αποθήκη. Ο χώρος χωρίζεται σε τέσσερα ανεξάρτητα, πυρίμαχα διαμερίσματα.

Εκτός από την προσωρινή αποθήκευση για περαιτέρω μεταφορά, η Maersk προσφέρει επίσης επανασυσκευασία, εις βάθος ελέγχους ποιότητας και φόρτιση μπαταρίας ως πρόσθετη υπηρεσία. «Είμαστε ένας έμπειρος και αξιόπιστος συνεργάτης στις μεταφορές και τα logistics για πελάτες αυτοκινήτων. Οι διαδικασίες μας ελέγχονται ευρέως και εγκρίνονται από κατασκευαστές αυτοκινήτων και OEM», λέει η Lea Offut, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Maersk Central South Europe. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που κάνουμε το επόμενο βήμα τώρα με αυτήν την ειδική αποθήκη, που προσφέρει αποκλειστικές υπηρεσίες για μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων ακριβώς στην καρδιά των ομάδων κατασκευαστών αυτοκινήτων της Τσεχίας και της Γερμανίας».

maersk.com