Η Lucid Motors εγκαινιάζει παραδόσεις «Air» στην Ευρώπη

Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Lucid Motors ξεκίνησε τις παραδόσεις του ηλεκτρικού πολυτελούς sedan Air στην Ευρώπη. Οι πρώτες μονάδες πήγαν σε πελάτες στη Γερμανία και την Ολλανδία.

Το Lucid Air ξεκινά στην Ευρώπη με την περιορισμένη Dream Edition, η οποία είναι διαθέσιμη σε δύο διαφορετικές εκδόσεις. Σύμφωνα με το WLTP, το μοντέλο έχει αυτονομία 799 χιλιομέτρων. Ωστόσο, όπως είναι γνωστό, δεν πρόκειται για ένα μοντέλο σπαρταριστής απάρνησης: το Dream Edition Performance έχει ισχύ 828 kW και επιταχύνει στα 100 km/h σε 2,5 δευτερόλεπτα. Για όσους μπορούν να κάνουν χωρίς λίγη ισχύ, η σειρά Dream Edition 696 kW προσφέρει ελαφρώς μεγαλύτερη αυτονομία 883 χιλιομέτρων.

Δεδομένου ότι το Air έχει αρχιτεκτονική 900 volt, μπορεί να φορτίσει γρηγορότερα από άλλα διαθέσιμα επί του παρόντος οχήματα παραγωγής. Με μέγιστη ισχύ φόρτισης 300 kW, το Lucid Air Grand Touring, το οποίο δεν είναι ακόμη διαθέσιμο στην Ευρώπη, διαφημίζεται ότι μπορεί να φορτίσει αρκετή ισχύ για αυτονομία 400 χιλιομέτρων σε περίπου 15 λεπτά.

Η Lucid δέχεται κρατήσεις από Ευρωπαίους πελάτες για όλα τα επίπεδα εξοπλισμού της Lucid Air. Κάνοντας μια κράτηση με πλήρη επιστροφή χρημάτων από 300€, οι πελάτες σε συνολικά 14 ευρωπαϊκές χώρες μπορούν να εξασφαλίσουν τη θέση τους στη λίστα αναμονής. Δεν είναι γνωστό πότε ακριβώς θα παραδοθούν τα άλλα διακοσμητικά στοιχεία.

Το Lucid Air κατασκευάζεται στο μοναδικό εργοστάσιο της εταιρείας προς το παρόν στο Casa Grande της Αριζόνα. Η παραγωγή του ηλεκτρικού SUV Gravity έχει επίσης προγραμματιστεί να ξεκινήσει εκεί το 2024. Σχεδιάζεται επίσης ένα εργοστάσιο στη Σαουδική Αραβία (το σαουδαραβικό κρατικό επενδυτικό ταμείο PIF είναι ένας από τους βασικούς μετόχους).

Ωστόσο, δεν δείχνουν όλα τα σημάδια ανάπτυξης: η παραγωγή δεν μπορεί να κλιμακωθεί τόσο γρήγορα όσο είχε προγραμματιστεί. Η εταιρεία έπρεπε να εγκαταλείψει τον αρχικό στόχο των 20.000 Air φέτος νωρίς και σταδιακά μείωσε τον στόχο παραγωγής της – πιο πρόσφατα τον Αύγουστο σε 6.000 έως 7.000 οχήματα. Στο τέταρτο τρίμηνο, το οποίο βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, η Lucid πρέπει να κατασκευάσει 2.313 μονάδες για να φτάσει τον ελάχιστο στόχο των 6.000. Αλλά αυτό φαίνεται εφικτό: Το τρίτο τρίμηνο, κατασκευάστηκαν 2.282 Air.

Πριν από λίγες μέρες, η Lucid Motors άνοιξε την τρίτη της ευρωπαϊκή λιανική τοποθεσία και το πρώτο της κέντρο εξυπηρέτησης, παράδοσης και διανομής στην Ευρώπη κοντά στο Άμστερνταμ. Ως γνωστόν, ο πρώτος εκθεσιακός χώρος επί ευρωπαϊκού εδάφους άνοιξε στο Μόναχο, ένας άλλος βρίσκεται πλέον στη Γενεύη. Ακολουθούν περαιτέρω τοποθεσίες.

prnewswire.com