Η Lucid έχει παράγει 2.282 Air μέχρι στιγμής αυτό το τρίμηνο

Η αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων Lucid Motors παρήγαγε 2.282 μονάδες του μοναδικού της μοντέλου Air το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους έως τώρα – περισσότερες από τρεις φορές περισσότερες από το δεύτερο τρίμηνο του 2022. Η Lucid παρέδωσε επίσης 1.398 οχήματα από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο.

Η Lucid έχει στόχο να παράγει 6-7.000 οχήματα ετησίως. Αυτός ο στόχος παραγωγής του 2022 μειώθηκε στο μισό στις αρχές Αυγούστου, από τα 12.000 σε 14.000 αυτοκίνητα που προβλεπόταν προηγουμένως. Για να φτάσει στον νέο, μικρότερο αριθμό, η εταιρεία θα πρέπει να αυξήσει περαιτέρω την παραγωγή στο εργοστάσιό της στην Αριζόνα μέχρι το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με την έκθεσή της για το δεύτερο τρίμηνο, η Lucid παρήγαγε 1.405 οχήματα το πρώτο εξάμηνο του έτους. Μαζί με τις 2.282 μονάδες που αναφέρονται τώρα, έχουν παραχθεί συνολικά 3.687 οχήματα μέχρι στιγμής – κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να κατασκευαστούν άλλες 2.313 μονάδες για να φτάσουμε στο ελάχιστο όριο των 6.000.

Ο Lucid είπε ότι τα οικονομικά του τρίτου τριμήνου θα ακολουθήσουν σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Ο Peter Rawlinson, Διευθύνων Σύμβουλος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lucid, εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή την έκθεση του δεύτερου τριμήνου που αποκαλύφθηκε τον Αύγουστο: «Εντοπίσαμε τα κύρια σημεία συμφόρησης και λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα – φέρνοντας εσωτερικά τις λειτουργίες εφοδιαστικής μας. προσθέτοντας βασικές προσλήψεις στην ομάδα στελεχών και αναδιαρθρώνοντας τον οργανισμό logistics και κατασκευής μας. Συνεχίζουμε να βλέπουμε ισχυρή ζήτηση για τα οχήματά μας, με περισσότερες από 37.000 κρατήσεις πελατών, και είμαι βέβαιος ότι θα ξεπεράσουμε αυτές τις βραχυπρόθεσμες προκλήσεις».

Ωστόσο, προέκυψαν αναφορές πριν από ένα μήνα ότι η αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει προφανώς χάσει αρκετούς υψηλόβαθμους διευθυντές – συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής παραγωγής Peter Hochholdinger – εν μέσω δυσκολιών να αυξήσει την παραγωγή του ντεμπούτου μοντέλου Lucid Air.

lucidmotors.com