Η Lotus ξεκινά την παραγωγή του Eletre στη Γουχάν

Η θυγατρική της Geely, Lotus, ολοκλήρωσε την κατασκευή του εργοστασίου οχημάτων της στην κινεζική πόλη Γουχάν, όπου παρήγαγε το πρώτο παράδειγμα του ηλεκτρικού της μοντέλου Eletre SUV. Το εργοστάσιο της Γουχάν έχει σχεδιαστεί για ετήσια χωρητικότητα 150.000 οχημάτων.

Η Lotus Technology χτίζει επίσης αυτήν την περίοδο την παγκόσμια έδρα της στο Wuhan. Η δυναμικότητα του εργοστασίου δεν αναμένεται να εξαντληθεί τα επόμενα χρόνια. Νωρίτερα, η Lotus είπε ότι σχεδιάζει να πουλήσει 100.000 ηλεκτρονικά οχήματα το 2028 – 90.000 εκ των οποίων θα είναι σεντάν και SUV από το εργοστάσιο της Γουχάν. Τα υπόλοιπα 10.000 οχήματα – τα ηλεκτρικά σπορ αυτοκίνητα – θα κατασκευαστούν στο εργοστάσιο της Lotus Hethel στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Eletre, που παρουσιάστηκε τον Μάρτιο, έχει προγραμματιστεί να παραδοθεί από τις αρχές του 2023 και θα εξαχθεί επίσης στην Ευρώπη και αλλού. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο 800 volt είναι το πρώτο από τα τέσσερα ηλεκτρικά μοντέλα που ανακοινώθηκαν από τη Lotus μέχρι το 2026. Όπως Car News Κίνα γράφει, το Eletre είναι «επίσης ένα από τα ταχύτερα ηλεκτρικά SUV κατασκευασμένα στην Κίνα». Η πρόωση παρέχεται από ένα ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης με ισχύ συστήματος 441 kW. Σύμφωνα με τη Lotus, αυτό θα επιτρέψει στο Eletre να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα.

Το όχημα πρεμιέρας, ένα κίτρινο Eletre, είναι επομένως το πρώτο Lotus που κατασκευάζεται στην Κίνα – αν και δεν διευκρινίζεται ακριβώς αν είναι ήδη όχημα πελάτη ή ακόμα μοντέλο προπαραγωγής. Τις τελευταίες δεκαετίες, η βρετανική μάρκα είχε προσπαθήσει υπό διάφορους ιδιοκτήτες να επεκτείνει τη δική της γκάμα μοντέλων πέρα ​​από τα ελαφριά σπορ αυτοκίνητα. Υπό την ηγεσία της Geely, αυτό πρόκειται να γίνει στο μέλλον με ηλεκτρικά αυτοκίνητα – από το 2028, θα πωλούνται μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

carnewschina.com, cnevpost.com