Η Loop Energy παρουσιάζει σύστημα κυψελών καυσίμου για βαρέα φορτηγά

Η καναδική ειδικός κυψελών καυσίμου Loop Energy παρουσίασε το νέο της σύστημα κυψελών καυσίμου S1200 στην IAA Transportation, με ισχύ 120 kW και σχεδιασμένο ειδικά για επαγγελματικά οχήματα μεσαίου έως βαρέως τύπου.

Το S1200 βασίζεται στην υπάρχουσα τεχνολογία της Loop Energy και επιτυγχάνει πρόσθετο κέρδος απόδοσης 20 τοις εκατό στην παραγωγή ενέργειας, σύμφωνα με την εταιρεία. Ως αποτέλεσμα, το όχημα καταναλώνει λιγότερο υδρογόνο και το κόστος λειτουργίας μειώνεται. Η Loop Energy υπολογίζει στην ανακοίνωσή της ότι η ισοτιμία με το κόστος καυσίμου σε σύγκριση με το ντίζελ θα είναι επομένως δυνατή έως και οκτώ χρόνια νωρίτερα από πριν. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, το νέο σύστημα θα αντιπροσωπεύει ένα «σημαντικό επίτευγμα στην πρόοδο της παγκόσμιας βιομηχανίας υδρογόνου και τη μετάβαση της βιομηχανίας εμπορικών μεταφορών».

Το S1200 έχει σχεδιαστεί για καθαρή απόδοση συστήματος έως και 60 τοις εκατό. Επιπλέον, η Loop Energy δηλώνει ότι η ανάπτυξή της επικεντρώνεται σε μεσαίου έως βαρέως τύπου επαγγελματικά οχήματα «αντιπροσωπεύει αύξηση του εύρους επιδόσεων και του πεδίου εφαρμογής σε σύγκριση με τα άλλα προϊόντα κυψελών καυσίμου». Ένα ιδιαίτερα ευρύ “παράθυρο λειτουργίας κρουαζιέρας” αναμένεται να συμβάλει σε αυτό, πράγμα που σημαίνει ότι η κυψέλη καυσίμου αναμένεται να λειτουργεί αποτελεσματικά σε ένα ευρύ φάσμα απαιτήσεων απόδοσης για διαφορετικές διαδρομές και συνθήκες οδήγησης, αντί για ένα μικρό παράθυρο.

Τα συστήματα FC κατάλληλα για επαγγελματικά οχήματα με ισχύ 100 έως 120 kW δεν είναι πλέον ασυνήθιστα: Η Solaris χρησιμοποιεί κυψέλη καυσίμου 100 kW από την Ballard στο υδρογόνο Urbino 18 και η Quantron έδειξε ένα ημιρυμουλκούμενο τρακτέρ κυψελών καυσίμου με δύο κυψέλες καυσίμου 120 kW (επίσης από την Ballard ) στο IAA. Ωστόσο, με βάση τα δεδομένα που έχουν δημοσιευτεί μέχρι στιγμής, δεν είναι δυνατή η πραγματική σύγκριση με το S1200 της LoopEnergy.

Το S1200 παρέχεται στους κατασκευαστές οχημάτων ως πλήρες σύστημα FC, το οποίο στη συνέχεια ενσωματώνεται στο πλαίσιο. Η Loop Energy δεν στοχεύει στην πώληση μεμονωμένων εξαρτημάτων του συστήματος FC, τα οποία στη συνέχεια συναρμολογούν οι ίδιοι οι κατασκευαστές.

«Με το λανσάρισμα του νέου μας συστήματος κυψελών καυσίμου, είμαστε περήφανοι που πρωτοστατούμε στο να κάνουμε την ηλεκτροκίνηση των μεταφορών οικονομικά βιώσιμη», δήλωσε ο Ben Nyland, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Loop Energy. «Είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε με ΚΑΕ, κυβερνήσεις και την ευρύτερη βιομηχανία υδρογόνου για να βοηθήσουμε στην επίτευξη των στόχων μηδενικών εκπομπών».

Η καναδική εταιρεία επιδιώκει επίσης να επεκτείνει την παρουσία της στην Ευρώπη με την παρουσία της στην έκθεση του Ανόβερου. Η Loop Energy δραστηριοποιείται ήδη στην Ιταλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο και συνεργάζεται με αρκετούς OEM. Η Loop Energy δραστηριοποιείται επίσης στην Ασία με τη νέα της μονάδα παραγωγής στη Σαγκάη.

Με αναφορά του Sebastian Schaal, Γερμανία.

loopenergy.com