Η Loop Energy δημιουργεί ένα εργοστάσιο στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η καναδική ειδικός σε κυψέλες καυσίμου Loop Energy θα επεκτείνει την παρουσία της στην Ευρώπη αργότερα αυτόν τον μήνα, επεκτείνοντας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η εταιρεία σχεδιάζει να δημιουργήσει μια μονάδα παραγωγής λίγο έξω από το Λονδίνο για την παραγωγή εξαρτημάτων κυψελών καυσίμου.

Η νέα εγκατάσταση της Loop Energy σχεδιάζεται να εδρεύει στο Γκρέις του Έσσεξ, ακριβώς ανατολικά του κέντρου του Λονδίνου και δίπλα σε μια αυξανόμενη ομάδα κατασκευαστών που βοηθούν στην απαλλαγή των οδικών μεταφορών, συμπεριλαμβανομένου του τρέχοντος πελάτη της Tevva Motors, των μεγάλων OEM υδρογόνου και ηλεκτρικών φορτηγών με έδρα το Tilbury.

Η Loop Energy δήλωσε ότι η εταιρεία έχει ήδη αρχίσει να προσλαμβάνει υπαλλήλους για τη νέα εγκατάσταση, με υπαλλήλους να βοηθούν στους τομείς της υποστήριξης παραγωγής, της υποστήριξης πελατών και της απογραφής.

«Η επενδυτική μας δέσμευση για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου είναι στρατηγική για να εξυπηρετήσει τόσο το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και την υπόλοιπη Ευρώπη. Αναμένουμε να εξυπηρετήσουμε ένα μέγεθος αγοράς φορτηγών και λεωφορείων άνω των 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ τα επόμενα 2 έως 3 χρόνια και οι εγκαταστάσεις μας στο Ηνωμένο Βασίλειο καθιερώνονται ως το τοπικό κέντρο υποστήριξης για αυτά τα οχήματα. Οι επενδύσεις μας στο Ηνωμένο Βασίλειο θα αυξηθούν με την ανάπτυξη των τοπικών πελατών OEM μας και η επενδυτική μας στρατηγική θα ευθυγραμμιστεί με το χρόνο και τον όγκο των συνεργατών μας στο οικοσύστημά μας, καθώς η βιομηχανία αυξάνει την προσφορά σε αυτήν την αγορά», δήλωσε ο πρόεδρος της Loop Energy. & Διευθύνων Σύμβουλος, Ben Nyland.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη επιδρομή της Loop Energy στην Ευρώπη, καθώς η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία προμήθειας με τη γερμανική εταιρεία Rheintal-Transporte για μονάδες κυψελών καυσίμου που θα χρησιμοποιηθούν ως επέκτασης εμβέλειας και έχει παραγγελία από τη Σλοβακική κατασκευάστρια λεωφορείων Mobility & Innovation. Μόλις λίγους μήνες αργότερα, η Loop ανακοίνωσε την πρώτη της επιχειρηματική συμφωνία στην Ασία, με έναν κατασκευαστή λεωφορείων κυψελών καυσίμου από τη Νότια Κορέα. Επιπλέον, η Loop Energy εισήλθε πρόσφατα στην αγορά λεωφορείων της Αυστραλίας ως προμηθευτής μονάδων κυψελών καυσίμου στην Aluminium Revolutionary Chassis Company (ARCC) και η εταιρεία είδε το βιβλίο παραγγελιών της να αυξάνεται σημαντικά για την τεχνολογία της, με 52 παραγγελίες αγοράς μέσα στους έξι μήνες μέχρι την τέλος Ιουνίου, από 13 την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

loopenergy.com