Η Lion Electric θα κατασκευάσει πακέτα μπαταριών στο Κεμπέκ

Η βορειοαμερικανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων κοινής ωφέλειας Lion Electric ξεκίνησε να παράγει τις δικές της μπαταρίες στο εργοστάσιό της στο Mirabel στην καναδική επαρχία του Κεμπέκ. Η τελική πιστοποίηση της πρώτης μπαταρίας Lion αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Μετά από αυτό, η Lion Electric σχεδιάζει να αυξήσει σταδιακά την παραγωγή μέσα στο επόμενο έτος. Οι πρώτες μπαταρίες που παράγονται στο Mirabel θα χρησιμοποιηθούν στο ηλεκτρικό φορτηγό Lion5 και στο Lion Ambulance, τα οποία αναμένεται να τεθούν σε παραγωγή το πρώτο τρίμηνο του 2023. Όταν είναι πλήρως λειτουργικό, το εργοστάσιο μπαταριών της Lion Electric στο Mirabel αναμένεται να φτάσει σε ετήσια παραγωγή χωρητικότητας πέντε γιγαβατώρων, όπως ανακοινώθηκε.

«Η παραγωγή της πρώτης μας μπαταρίας από την εγκατάσταση μπαταριών Mirabel είναι ένα σημαντικό βήμα για τη Lion και θα πρέπει, με την πάροδο του χρόνου, να φέρει μαζί της ένα νέο επίπεδο βελτιστοποίησης για το σχεδιασμό προϊόντων και την αποδοτικότητα παραγωγής», λέει ο Yannick Poulin, Chief Operating Officer της Lion. . Με τη δική της μονάδα μπαταρίας και την κατασκευή συστήματος μπαταριών, η Lion οδηγεί την κάθετη ολοκλήρωση της αλυσίδας αξίας.

Στις αρχές Μαΐου 2021, η Lion Electric είχε επιλέξει την πόλη Joliet στην πολιτεία του Ιλινόις των ΗΠΑ ως τοποθεσία για το εργοστάσιο οχημάτων της στις ΗΠΑ. Η μονάδα παραγωγής εγκαινιάστηκε πρόσφατα και αναμένεται να προσφέρει ετήσια παραγωγική ικανότητα για έως και 20.000 αμιγώς ηλεκτρικά λεωφορεία και φορτηγά. Έτσι, η Lion Electric σκοπεύει να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων «Made in America». Η αγορά των ΗΠΑ είναι ελκυστική όχι μόνο ενόψει του επερχόμενου μετασχηματισμού στον κλάδο των μεταφορών, αλλά και λόγω της μεγάλης αγοράς σχολικών λεωφορείων, η οποία επίσης αντιμετωπίζει την ανάκαμψη. Σε αυτό το πλαίσιο, το πρώτο ηλεκτρικό σχολικό λεωφορείο βγήκε πρόσφατα από τη γραμμή παραγωγής στο Lion Electric στο Joliet.

Η Amazon και η First Student είναι μεταξύ των πελατών. Η Amazon έχει παραγγείλει 2.500 πλήρως ηλεκτρικά φορτηγά Lion6 και Lion8 που θα παραδοθούν έως το 2025. Η First Student παραλαμβάνει 260 ηλεκτρικά σχολικά λεωφορεία LionC. Η παραγγελία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2023.

prnewswire.com (Μιραμπέλ), prnewswire.com (Τζολιέτα)