Η Lincoln παρουσιάζει το αυτόνομο EV concept

Με το Model L100 Concept, η μάρκα Lincoln της Ford παρουσίασε μια φουτουριστική ιδέα αυτοκινήτου για την εποχή της αυτόνομης οδήγησης – φυσικά με ηλεκτρική κίνηση. Το Model L100 Concept αποτίει φόρο τιμής στο πρώτο πολυτελές όχημα της Lincoln, το Model L από το 1922, και προορίζεται να απεικονίσει το όραμα για το μέλλον της μάρκας.

Δυστυχώς, η Lincoln δεν δίνει συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το σύστημα μετάδοσης κίνησης, παρά μόνο τόσες: το Model L100 Concept χρησιμοποιεί «τεχνολογίες κυψελών και πακέτων μπαταρίας επόμενης γενιάς που παρέχουν πρωτοποριακή πυκνότητα ενέργειας και επιτρέπουν αποτελεσματική δομική ενοποίηση».

Όπως συνέβη με πολλά άλλα πρωτότυπα οχήματα αυτόνομης οδήγησης, η επίπεδη πλατφόρμα μπαταρίας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων χρησιμεύει στη μεγιστοποίηση του διαθέσιμου εσωτερικού χώρου και στην αύξηση της ελευθερίας των σχεδιαστών να δημιουργήσουν την εμπειρία χρήστη αυτόνομης οδήγησης με την υπογραφή κάθε κατασκευαστή.

«Τα πρωτότυπα οχήματα μάς επιτρέπουν να ξανασκεφτούμε και να απεικονίσουμε πώς οι νέες εμπειρίες μπορούν να ζωντανέψουν με τη βοήθεια προηγμένων τεχνολογιών και επιτρέπουν στους σχεδιαστές μας περισσότερη δημιουργική ελευθερία από ποτέ», δήλωσε ο Anthony Lo, επικεφαλής σχεδιασμού της Ford. «Με το Model L100, μπορέσαμε να ξεπεράσουμε τα όρια με τρόπους που εξελίσσουν το DNA της μάρκας Quiet Flight και αλλάξαμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε τα σχέδια της Lincoln του αύριο».

Στην περίπτωση του L100, το αποτέλεσμα είναι μια πολύ φουτουριστική ερμηνεία ενός κομψού και αεροδυναμικού κουπέ – κατάλληλο για την πρεμιέρα της μελέτης στο Monterey Car Week στο Pebble Beach. Δεν υπάρχουν κλασικές πόρτες: όχι μόνο ολόκληρη η γυάλινη οροφή ταλαντεύεται προς τα πάνω για την είσοδο, αλλά και το αμάξωμα, συμπεριλαμβανομένων των πλαϊνών ποδιών, αιωρείται επίσης στο πλάι με το στυλ μιας τεράστιας πόρτας με μεντεσέδες στο πίσω μέρος. Στο εσωτερικό, υπάρχουν τέσσερα καθίσματα, αλλά όλα βλέπουν προς την κατεύθυνση του ταξιδιού.

Με το Star Concept, η Lincoln είχε ήδη δώσει μια «σχεδιαστική γλώσσα» προεπισκόπηση των μελλοντικών ηλεκτρικών της αυτοκινήτων τον Απρίλιο και ανακοίνωσε τέσσερα μοντέλα ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το 2026.

lincoln.com