Η Lightyear αναστέλλει την παραγωγή του Lightyear 0

Η ολλανδική εταιρεία εκκίνησης φωτοβολταϊκών αυτοκινήτων Lightyear σταμάτησε την παραγωγή του πρώτου της μοντέλου Lightyear 0 και τώρα θέλει να επικεντρώσει τους πόρους της εξ ολοκλήρου στο δεύτερο μοντέλο Lightyear 2. Ωστόσο, πίσω από αυτό το βήμα κρύβονται περισσότερα από τον στρατηγικό επαναπροσανατολισμό.

Σύμφωνα με τη Lightyear, έχει υποβάλει αίτηση στο δικαστήριο για αναστολή πληρωμών για την Atlas Technologies BV, την εταιρεία εκμετάλλευσης που είναι υπεύθυνη για την παραγωγή του Lightyear 0. Η Atlas Technologies BV είναι θυγατρική της εταιρείας χαρτοφυλακίου Atlas Technologies Holding BV, η οποία δεν είναι που επηρεάζονται από τη διαδικασία. Η εταιρεία χαρτοφυλακίου κατέχει επίσημα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας της Lightyear, δηλαδή της πνευματικής ιδιοκτησίας.

«Αυτή η απόφαση δεν ελήφθη ελαφρά, καθώς επηρεάζει όλους όσους ξεκίνησαν αυτό το ταξίδι μαζί μας», έγραψε η εταιρεία στη δήλωση. «Αυτοί είναι φυσικά οι δικοί μας υπάλληλοι, που εργάζονται καθημερινά για να κάνουν πραγματικότητα την ηλιακή κινητικότητα, μαζί με τους επενδυτές, τους πελάτες, τους προμηθευτές και την κυβέρνηση».

Η παραγωγή του Lightyear 0 είχε ξεκινήσει μόλις πριν από λίγες εβδομάδες στον συμβόλαιο κατασκευαστή Valmet Automotive στη Φινλανδία – με μόνο μία μονάδα την εβδομάδα. Η σταδιακή αύξηση της παραγωγής που ανακοινώθηκε για το πρώτο τρίμηνο δεν θα υλοποιηθεί πλέον. Αλλά αυτό σημαίνει επίσης ότι με ένα όχημα την εβδομάδα, μέχρι στιγμής έχει κατασκευαστεί μόνο ένας μονοψήφιος αριθμός οχημάτων της σειράς Lightyear 0.

Δεν είναι σαφές από το δελτίο τύπου πώς σκοπεύει η εταιρεία να αντιμετωπίσει τους πελάτες που παρήγγειλαν ένα από τα 250.000 ευρώ σεντάν με ηλιακή ενέργεια. Το μόνο που είναι ξεκάθαρο είναι ότι δεν θα παραλάβουν το αυτοκίνητο που παρήγγειλαν.

Η εστίαση της εταιρείας είναι πλέον πλήρως στο Lightyear 2 με ηλιακή ενέργεια, που προορίζεται για τη μαζική αγορά, από το οποίο ο πάροχος χρηματοδοτικής μίσθωσης Arval είχε πρόσφατα δεσμεύσει 10.000 μονάδες και για το οποίο έχουν ληφθεί συνολικά περισσότερες από 21.000 προπαραγγελίες μέχρι στιγμής. Αλλά: Αν το βήμα για να σταματήσει η ακριβή παραγωγή του Lightyear 0 θα είναι αρκετό για να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση του Lightyear 2 παραμένει ανοιχτό.

Ο CEO και συνιδρυτής Lex Hoefsloot είναι τουλάχιστον αισιόδοξος. «Ελπίζουμε να ολοκληρώσουμε ορισμένες βασικές επενδύσεις τις επόμενες εβδομάδες προκειμένου να κλιμακώσουμε το Lightyear 2, ένα προσιτό ηλιακό ηλεκτρικό όχημα διαθέσιμο για ένα ευρύτερο κοινό», δήλωσε ο Hoefsloot. «Ως εκ τούτου, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η απόφαση που ελήφθη είναι ο καλύτερος τρόπος για την επίτευξη του οράματός μας, παρέχοντας καθαρή κινητικότητα για όλους, παντού».

έτος φωτός.ένας