Η LGES παραγγέλνει λίθιο και κοβάλτιο από τον Καναδά

Ο κατασκευαστής μπαταριών LG Energy Solution έχει υπογράψει συμφωνίες συνεργασίας με τρεις μεγάλους προμηθευτές στον Καναδά για την προμήθεια λιθίου και κοβαλτίου. Η σύμβαση προμήθειας για το θειικό κοβάλτιο είναι ήδη δεσμευτική, ενώ οι δύο συμφωνίες για το λίθιο πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο τελικής διαπραγμάτευσης.

Μια δεσμευτική συμφωνία με την Electra Battery Materials εξασφαλίζει στην LGES την προμήθεια 7.000 τόνων θειικού κοβαλτίου για τρία χρόνια από το 2023. Η Electra είναι ο μόνος προμηθευτής που μπορεί να διυλίσει θειικό κοβάλτιο στη Βόρεια Αμερική, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κορέας.

Δύο συμφωνίες, ακόμη μη δεσμευτικές, με τις Snow Lake Resources και Avalon Advanced Materials στοχεύουν η καθεμία να προμηθεύει υδροξείδιο λιθίου από το 2025. Η Avalon θα προμηθεύει την LG Energy Solution με 11.000 τόνους ετησίως για μια πρώτη πενταετία, η Snow Lake με 20.000 τόνους ετησίως για δέκα χρόνια. Από την ανακοίνωση δεν είναι σαφές πότε πρόκειται να επιτευχθούν δεσμευτικές συμφωνίες.

Προηγουμένως, η LGES είχε ήδη συνάψει συμφωνίες απορρόφησης λιθίου με την Compass Minerals στις ΗΠΑ και τη Sigma Lithium στον Καναδά. Η εστίαση στην προμήθεια υλικών στη Βόρεια Αμερική δεν είναι τυχαία: Από τη μία πλευρά, η LGES επεκτείνει το υπάρχον εργοστάσιο μπαταριών της στο Μίσιγκαν και κατασκευάζει νέα εργοστάσια κυψελών στον Καναδά (μαζί με τον Stellantis) και την Αριζόνα. Όπως είναι γνωστό, η LG είναι επίσης ο συνεργάτης μπαταριών της General Motors στην κοινοπραξία Ultium Cells, η οποία κατασκευάζει πολλά εργοστάσια μπαταριών στις ΗΠΑ – επομένως η ζήτηση για υλικά είναι υψηλή. Από την άλλη πλευρά, οι μπαταρίες με πρωτογενή προϊόντα από τη Βόρεια Αμερική έχουν μεγάλη ζήτηση στις ΗΠΑ λόγω των νέων κανονισμών για την πίστωση φόρου EV.

«Καθώς ανακοινώσαμε πρόσφατα τη μεσοπρόθεσμη έως μακροπρόθεσμη στρατηγική μας να επικεντρωθούμε στη Βόρεια Αμερική, την ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά EV, αυτές οι συνεργασίες χρησιμεύουν ως ένα κρίσιμο βήμα προς την εξασφάλιση μιας σταθερής βασικής αλυσίδας εφοδιασμού πρώτων υλών στην περιοχή», λέει ο Youngsoo Kwon. , Διευθύνων Σύμβουλος της LG Energy Solution. «Επενδύοντας συνεχώς σε προμηθευτές ανάντη και καθιερώνοντας στρατηγικές συνεργασίες με μεγάλους προμηθευτές κρίσιμων ορυκτών, η LGES θα συνεχίσει να διασφαλίζει τη σταθερή παράδοση των κορυφαίας ποιότητας προϊόντων μας, προωθώντας έτσι περαιτέρω την παγκόσμια μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα και τελικά σε ένα βιώσιμο μέλλον».

Στον υπολογισμό του μέσου όρου των συμφωνιών υλικών για τη Βόρεια Αμερική, η LG Energy Solution αναφέρει επίσης ότι έχει παραγγείλει επίσης συμπύκνωμα spodumene από τη Liontown Resources της Αυστραλίας και επίσης λίθιο από τη Vulcan Energy. Η Vulcan καταβάλλει επίσης προσπάθειες για την εξαγωγή λιθίου από γεωθερμική άλμη στο γερμανικό Άνω Ρήνο Γκραμπέν.

lgcorp.com