Η LGES παραγγέλνει λίθιο από τις ΗΠΑ

Ο νοτιοκορεάτης κατασκευαστής μπαταριών LG Energy Solution υπέγραψε την πρώτη συμφωνία εξόδου με έναν προμηθευτή λιθίου με έδρα τις ΗΠΑ. Η συμφωνία με την Compass Minerals, η οποία εξακολουθεί να είναι μη δεσμευτική, προβλέπει ότι η LGES θα προμηθεύεται ανθρακικό λίθιο και υδροξείδιο του λιθίου από το 2025.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της LG, η νοτιοκορεάτικη εταιρεία έχει εξασφαλίσει έως και 40 τοις εκατό της προγραμματισμένης παραγωγής ανθρακικού λιθίου και υδροξειδίου του λιθίου της Compass για μια περίοδο επτά ετών. Και οι δύο εταιρείες θέλουν τώρα να εργαστούν για μια δεσμευτική σύμβαση προμήθειας. Από το μνημόνιο συνεννόησης δεν είναι σαφές πότε θα πρέπει να ισχύει.

Η τοπική προμήθεια λιθίου είναι απολύτως λογική για την LGES: Τον Μάρτιο, η εταιρεία ανακοίνωσε τρία σημαντικά έργα στη Βόρεια Αμερική. Αφενός, η LGES κατασκευάζει ένα εργοστάσιο μπαταριών 45 GWh στον Καναδά μαζί με τον Stellantis, αφετέρου, ένα εργοστάσιο 11 GWh για την παραγωγή στρογγυλών κυψελών κατασκευάζεται στην Αριζόνα. Επιπλέον, η νοτιοκορεάτικη εταιρεία επεκτείνει το υπάρχον εργοστάσιό της στην πολιτεία του Μίσιγκαν των ΗΠΑ.

«Η διασφάλιση βασικών πρώτων υλών έχει γίνει εξαιρετικά σημαντική, προκειμένου να διατηρήσουμε την ηγετική μας θέση στην παγκόσμια αγορά μπαταριών», λέει ο Dongsoo Kim, ανώτερος αντιπρόεδρος του κέντρου προμηθειών της LG Energy Solution. «Η LGES θα φροντίσει να υποστηρίξει τη δημιουργία σταθερής αλυσίδας εφοδιασμού στη Βόρεια Αμερική, ενώ συνεχίζει να αναζητά και να αποκτά φιλικό προς το περιβάλλον παραγόμενο λίθιο ποιότητας μπαταρίας παγκοσμίως».

Η LG Energy Solution είχε υπογράψει προηγουμένως συμφωνίες απορρόφησης λιθίου με τις SQM, Liontown Resources, Vulcan Energy και Sigma Lithium.

lgcorp.com