Η LG Chem θα κατασκευάσει εργοστάσιο καθόδου στις ΗΠΑ

Ο νοτιοκορεάτης κατασκευαστής κυψελών μπαταριών LG Chem ανακοίνωσε την κατασκευή του μεγαλύτερου εργοστασίου για την παραγωγή υλικών καθόδου για μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε αμερικανικό έδαφος. Αυτό θα κατασκευαστεί στο Clarksville στην πολιτεία του Tennessee με επένδυση 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το εργοστάσιο θα έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα 120.000 τόνων έως το 2027 – αρκετό για 1,2 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα, σύμφωνα με την LG Chem. Η κατασκευή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2023, με την παραγωγή να ξεκινά το δεύτερο εξάμηνο του 2025. Η LG Chem ανακοινώνει περαιτέρω ότι το εργοστάσιο θα παράγει υλικά καθόδου NCMA που περιέχουν νικέλιο, κοβάλτιο, μαγγάνιο και αλουμίνιο για μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων επόμενης γενιάς. με βελτιωμένη ικανότητα και σταθερότητα».

Το ίδιο το εργοστάσιο χτίζεται σε 170 εκτάρια γης κοντά στο Clarksville, πρόκειται να τροφοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και να δημιουργήσει 850 θέσεις εργασίας. Με την «τεχνολογία παραγωγής αιχμής», η LG Chem θέλει να αυξήσει την παραγωγή ανά γραμμή και έτος σε πάνω από 10.000 τόνους καθοδικού υλικού. Οι κατασκευαστές εγκαταστάσεων παίρνουν το σύνθημά τους από το τέταρτο εργοστάσιο υλικών καθόδου της LG Chem στο Cheongju της Νότιας Κορέας, όπου αυτή η ιδέα εφαρμόζεται ήδη.

Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία δήλωσε περαιτέρω ότι η απόφαση να εγκατασταθεί το εργοστάσιο στο Τενεσί ελήφθη «λόγω της γειτνίασής του με σημαντικούς πελάτες, της εύκολης μεταφοράς πρώτων υλών και της ενεργού συνεργασίας με την πολιτειακή κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές». Όπως πολλοί πρόσφατοι επενδυτές, ο όμιλος αναφέρει «νόμους όπως ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού (IRA)» ως κίνητρο για να αυξήσει τις δραστηριότητές του στις ΗΠΑ αυτή τη στιγμή. Στο Τενεσί, η LG κατασκευάζει ένα εργοστάσιο μπαταριών μαζί με τον συνεργάτη της κοινής επιχείρησης GM κοντά στο εργοστάσιο οχημάτων της GM στο Spring Hill.

Η LG Chem λέει ότι η τοποθεσία στο Τενεσί θα διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στον τετραπλασιασμό της δραστηριότητας υλικών μπαταριών, συμπεριλαμβανομένων των υλικών καθόδου, από 5 τρισεκατομμύρια γουόν το 2022 σε 20 τρισεκατομμύρια γουόν έως το 2027 (περίπου από 3,6 σε 14,4 δισεκατομμύρια ευρώ). Η LG Chem έχει επί του παρόντος πολλά εργοστάσια στη Νότια Κορέα και ένα στο Wuxi της Κίνας. Το νέο εργοστάσιο στις ΗΠΑ πρόκειται να χρησιμεύσει ως κόμβος στο μέλλον για να προμηθεύει τόσο εθνικούς όσο και παγκόσμιους πελάτες.

Ένας σημαντικός εθνικός πελάτης έχει ήδη εντοπιστεί: ο αμερικανικός κατασκευαστής General Motors υπέγραψε συμφωνίες με την LG Chem και τη Livent το καλοκαίρι για την προμήθεια υλικών μπαταριών. Η δεσμευτική συμφωνία με την LG Chem προβλέπει την προμήθεια ενεργού υλικού καθόδου (CAM). Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η LG Chem θα προμηθεύσει στην GM περισσότερους από 950.000 τόνους CAM από το δεύτερο εξάμηνο του 2022 έως το 2030.

Το υλικό καθόδου που εξασφαλίζεται μέσω της σύμβασης θα χρησιμοποιηθεί στις δύο μονάδες παραγωγής μπαταριών της Ultium Cells, της κοινοπραξίας μεταξύ της GM και της LG Energy Solutions, στις ΗΠΑ, σύμφωνα με μια ανακοίνωση εκείνη την εποχή. Λέγεται ότι επαρκεί για την παραγωγή περίπου πέντε εκατομμυρίων ηλεκτρικών οχημάτων. Το καλοκαίρι, ειπώθηκε ότι οι δύο εταιρείες συζητούσαν να δημιουργήσουν ένα εργοστάσιο παραγωγής CAM στη Βόρεια Αμερική μέχρι το τέλος του 2025. Είναι πολύ πιθανό αυτό να αναφερόταν στο πλέον ανακοινωμένο εργοστάσιο.

«Η νέα εγκατάσταση κατασκευής καθόδου στο Τενεσί μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο να γίνουμε ο καλύτερος κατασκευαστής υλικών μπαταριών στον κόσμο και να εκπληρώσουμε το εταιρικό μας όραμα να γίνουμε κορυφαία παγκόσμια επιστημονική εταιρεία», εκφράζει ο CEO της LG Chem, Shin Hak-Cheol. “Αυτός ο ιστότοπος θα είναι το κέντρο αριστείας στη Βόρεια Αμερική για την αλυσίδα εφοδιασμού καθόδων και θα οδηγήσει στη δημιουργία πολλών καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, συμβάλλοντας στην τοπική οικονομία στο Clarksville.”

lgcorp.com