Η LG Chem επενδύει στον ειδικό ανακύκλωσης Jae Young Tech

Η νοτιοκορεάτικη χημική εταιρεία LG Chem έχει επενδύσει 24 δισεκατομμύρια γουόν (περίπου 17,6 εκατομμύρια ευρώ) στην Jae Young Tech, μια ειδική στην ανακύκλωση μπαταριών με έδρα επίσης τη Νότια Κορέα. Ωστόσο, τα κοινά σχέδια αφορούν κυρίως τη Βόρεια Αμερική.

Η Jae Young Tech ιδρύθηκε το 2016 και διαθέτει τεχνολογία ανάκτησης λιθίου υψηλής καθαρότητας από χρησιμοποιημένες μπαταρίες. Και οι δύο εταιρείες θέλουν να ιδρύσουν μια κοινοπραξία για την ανακύκλωση μπαταριών στη Βόρεια Αμερική μέχρι το τέλος του 2023, όπως ανακοινώνει τώρα η LG Corporation.

Η LG Chem θα διαχειρίζεται τις δραστηριότητες της κοινοπραξίας και η Jae Young Tech θα είναι υπεύθυνη για την τεχνολογία. Η κοινοπραξία θα συνεργαστεί επίσης με τοπικές εταιρείες που διαθέτουν αλυσίδες εφοδιασμού στη Βόρεια Αμερική. Αν και η κορεατική εταιρεία δεν το αναφέρει ρητά στην ανακοίνωση, η σκέψη πίσω από τα σχέδια της Βόρειας Αμερικής πιθανότατα σχετίζεται επίσης με τις απαιτήσεις πίστωσης φόρου EV στις ΗΠΑ – στο μέλλον, ένα αυξανόμενο μερίδιο υλικών μπαταριών πρέπει να προέρχεται από τη Βόρεια Αμερική, προκειμένου να πληρούν τις προϋποθέσεις για επιδοτήσεις.

Η τεχνολογία ανακύκλωσης της Jae Young Tech εστιάζει στο λίθιο και αντιστρέφει αποτελεσματικά τη συνήθη διαδικασία: Κατά κανόνα, συστατικά όπως το μαγγάνιο, το κοβάλτιο και το νικέλιο διαλύονται πρώτα χρησιμοποιώντας υγρές χημικές ουσίες και στη συνέχεια το λίθιο επεξεργάζεται. Σύμφωνα με τον Jae Young Tech, ωστόσο, σχηματίζονται ακαθαρσίες στο υγρό, οι οποίες θα επιδεινώσουν την καθαρότητα του λιθίου. Επομένως, στη διαδικασία της εταιρείας, το λίθιο τήκεται πρώτα σε υψηλότερες θερμοκρασίες πριν υποστούν επεξεργασία τα άλλα υλικά. Αυτό θα επιτρέψει την ανάκτηση έως και 85 τοις εκατό λιθίου υψηλής καθαρότητας – χωρίς μείωση της καθαρότητας του νικελίου, του μαγγανίου και του κοβαλτίου.

Σχεδόν ακριβώς πριν από ένα χρόνο, η LG Chem και το τμήμα μπαταριών της LG Energy Solution απέκτησαν μερίδιο στην καναδική εταιρεία Li-Cycle και την επέλεξαν ως τον προτιμώμενο συνεργάτη ανακύκλωσης για μπαταρίες ιόντων λιθίου στη Βόρεια Αμερική.

Αυτή η στρατηγική πολλών εταίρων θα συνεχιστεί στον τομέα της ανακύκλωσης. «Θα δημιουργήσουμε τον ακρογωνιαίο λίθο για την είσοδο στην παγκόσμια επιχείρηση ανακύκλωσης μπαταριών μέσω επενδύσεων σε μετοχές», λέει ο Sanghyub Lee, Αντιπρόεδρος Εταιρικής Στρατηγικής της LG Chem. «Θα εξασφαλίσουμε ανταγωνιστικότητα μέσω διακεκριμένων τεχνολογιών και θα πρωτοστατήσουμε στην οικοδόμηση μιας κυκλοφορούσας οικονομίας στο μέλλον».

lgcorp.com