Η Lexus δίνει στο US 300e μεγαλύτερη μπαταρία

Η Lexus αναθεωρεί το πρώτο της μοντέλο BEV, το UX 300e, το οποίο παρουσιάστηκε πριν από δύο χρόνια. Η πιο σημαντική αναβάθμιση της νέας έκδοσης είναι ένα μεγαλύτερο πακέτο μπαταριών, από 54,4 kWh στο προηγούμενο σε 72,8 kWh. Αυτό έχει αυξήσει την αυτονομία του αυτοκινήτου κατά περισσότερο από 40 τοις εκατό σε έως και 450 χιλιόμετρα.

Ακριβώς όπως το μοντέλο του 2020, η ισχύς του κινητήρα στο UX 300e είναι 150 kW και η μέγιστη ροπή είναι 300 Nm. Η τυπική αυτονομία των 450 χιλιομέτρων είναι δυνατή με τους τροχούς 17 ιντσών και για την προαιρετική έκδοση 18 ιντσών, η Lexus λέει ότι είναι δυνατή η απόσταση έως και 440 χιλιομέτρων, ανάλογα με τον περαιτέρω εξοπλισμό.

Εκτός από το αυξημένο ενεργειακό περιεχόμενο των 72,8 kWh, η Lexus δεν έχει αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα μπαταρία. Επομένως, δεν είναι σαφές εάν πρόκειται απλώς για μια νέα γενιά κυττάρων ή για διαφορετικό προμηθευτή κυψελών. Αυτό που παραμένει το ίδιο είναι ότι το UX 300e θα συνεχίσει να φορτίζεται σε σταθμούς φόρτισης DC μέσω του CHAdeMO. Η Lexus δεν έχει πει εάν η ισχύς φόρτισης έχει αυξηθεί πάνω από τα προηγούμενα 50 kW. Ο χρόνος φόρτισης για το συνηθισμένο παράθυρο του δέκα έως το 80 τοις εκατό δεν αναφέρεται επίσης – εάν παραμείνει στα 50 kW, ο χρόνος φόρτισης δύσκολα θα είναι στο εύρος άλλων e-SUV συγκρίσιμου μεγέθους, δεδομένου του μεγέθους της μπαταρίας.

Ως μέρος της ενημέρωσης του μοντέλου, η θυγατρική της Toyota είπε ότι έγιναν επίσης λεπτομερείς αλλαγές στο αμάξωμα και στο πλαίσιο για να βελτιωθεί η οδηγική εμπειρία. Ως παράδειγμα, η Lexus αναφέρει τη λεπτομέρεια του ηλεκτρικού υποβοηθούμενου συστήματος διεύθυνσης και των αμορτισέρ, αλλά και την αύξηση της ακαμψίας του αμαξώματος μέσω πρόσθετης συγκόλλησης σημείου. Σε συνδυασμό, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μια πιο δυναμική οδηγική εμπειρία.

Το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο διαθέτει επίσης ένα νέο σύστημα infotainment με οθόνη που κάθεται 14 εκατοστά πιο κοντά στον οδηγό και, ανάλογα με τον εξοπλισμό, έχει επίσης αυξηθεί σε μέγεθος. Η Lexus αναφέρει οκτώ ή 12,3 ίντσες ως νέες διαστάσεις αντί για επτά ή δέκα ίντσες όπως πριν. Η επιφάνεια αφής πολυμέσων στην κεντρική κονσόλα έχει εξαλειφθεί και έχει αντικατασταθεί από τα χειριστήρια για τα θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα (ή μια μικρή θήκη αποθήκευσης, ανάλογα με τον εξοπλισμό).

Οι πρώτες παραδόσεις του νέου UX 300e στις ευρωπαϊκές αγορές έχουν προγραμματιστεί για τον Μάιο του 2023, αλλά η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει ακόμη αποκαλύψει τις τιμές. Στο λανσάρισμα της αγοράς το 2020, η τιμή στη Γερμανία ήταν τουλάχιστον 47.550 ευρώ. Η Lexus λέει ότι έχει πουλήσει περισσότερες από 10.000 μονάδες του UX 300e μέχρι στιγμής, σχεδόν οι μισές από αυτές στην Ευρώπη. Στο μεταξύ, η Lexus προσφέρει ένα δεύτερο μοντέλο BEV, το RZ 450e.

lexus.eu, παγκόσμια.toyota