Η Leclanché αναφέρει μια σημαντική ανακάλυψη στη φιλική προς το περιβάλλον παραγωγή μπαταριών

Ο ελβετικός κατασκευαστής μπαταριών Leclanché λέει ότι έχει κάνει μια σημαντική ανακάλυψη στη φιλική προς το περιβάλλον παραγωγή σύγχρονων κυψελών G/NMCA. Το Leclanché είναι σε θέση να μειώσει την περιεκτικότητα σε κοβάλτιο στα ηλεκτρόδια NMCA από 20 σε 5 τοις εκατό σε μια φιλική προς το περιβάλλον διαδικασία με βάση το νερό.

Στη διαδικασία, το Leclanché εξαλείφει εντελώς τη χρήση των εξαιρετικά τοξικών οργανικών διαλυτών (NMP, συντομογραφία του N-methylpyrrolidone) που είναι κατά τα άλλα συνηθισμένοι στη διαδικασία παραγωγής. Σύμφωνα με τον Leclanché, οι νέες κυψέλες G/NMCA προσφέρουν 20 τοις εκατό υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα σε σύγκριση με τις συμβατικές κυψέλες NMC – με το ίδιο μέγεθος, βάρος και πολύ καλή απόδοση. Το “G” σημαίνει τον γραφίτη στην άνοδο, το NMCA για μια κάθοδο που βασίζεται σε οξείδιο νικελίου-μαγγανίου-κοβαλτίου-αλουμινίου.

Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: οι κάθοδοι NMCA που βασίζονται σε συνδετικά με βάση το νερό είναι πιο εύκολο να απορριφθούν και να ανακυκλωθούν. Η νέα κυψέλη G/NMCA λέγεται ότι έχει περιεκτικότητα σε νικέλιο περίπου 90%, γεγονός που αυξάνει την ενεργειακή πυκνότητα και επιτρέπει τη σημαντική μείωση της περιεκτικότητας σε κοβάλτιο κατά 15%. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την εταιρεία, προσφέρει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, υψηλή σταθερότητα κύκλου και καλή δυνατότητα φόρτισης.

Χάρη στην υψηλή πυκνότητα όγκου και την υψηλή σταθερότητα κύκλου, οι νέες κυψέλες λέγεται ότι είναι ιδιαίτερα κατάλληλες για «ηλεκτρικά αυτοκίνητα καθώς και για εφαρμογές βαρέως τύπου, όπως πλοία, λεωφορεία και φορτηγά». Τα νέα κύτταρα G/NMCA της Leclanché αναμένεται να είναι διαθέσιμα στην αγορά το 2024.

Ωστόσο, η εταιρεία δεν διευκρινίζει την ακριβή σύνθεση. Για τις λεγόμενες κυψέλες NMC811, που χρησιμοποιούνται ήδη στα σημερινά ηλεκτρικά οχήματα, η αναλογία ανάμειξης είναι 8 προς 1 προς 1 – ήδη με δέκα τοις εκατό κοβάλτιο αντί για 20 τοις εκατό, το οποίο ο Leclanché αναφέρει ως αρχική τιμή. Ωστόσο, το αποτέλεσμα του πέντε τοις εκατό και χωρίς NMP θα εξακολουθούσε να αποτελεί σημαντική βελτίωση.

Εκπρόσωποι της εταιρείας τονίζουν επίσης στην κυκλοφορία, ωστόσο, ότι η πραγματική ανακάλυψη βρίσκεται στην παραγωγή που είναι πλέον δυνατή. «Με την παραγωγή με βάση το νερό των καθόδων NMCA υψηλής χωρητικότητας, έχουμε φτάσει σε ένα αποφασιστικό ορόσημο στην τεχνολογία ιόντων λιθίου», λέει ο Hilmi Buqa, Αντιπρόεδρος Έρευνας & Ανάπτυξης της Leclanché. «Μέχρι τώρα, η παραγωγή τους με φιλικές προς το περιβάλλον διαδικασίες θεωρούνταν αδύνατη. Όμως, τώρα έχουμε κατακτήσει τη διαδικασία».

Η Leclanché χρησιμοποιεί υδατικά συνδετικά στην παραγωγή μπαταριών της εδώ και πολλά χρόνια. Μεταξύ άλλων, επειδή οι προηγούμενες διαδικασίες παραγωγής που βασίζονταν σε αυτά τα συνδετικά δεν επέτρεπαν τόσο υψηλές ενεργειακές πυκνότητες που απαιτούνταν για χρήση στην αυτοκινητοβιομηχανία, οι μπαταρίες Leclanché μέχρι στιγμής έχουν χρησιμοποιηθεί κυρίως σε επαγγελματικά οχήματα και στη ναυτιλιακή βιομηχανία για υβριδικά πορθμεία ή ηλεκτρικά πλοία .

Παρεμπιπτόντως, με τη διαδικασία με βάση το νερό, η Leclanché μπορεί ήδη να απαλλάξει από ενεργοβόρες διεργασίες για ξήρανση, απομάκρυνση και ανακύκλωση των διαλυτών. Ως εκ τούτου, η κατανάλωση ενέργειας λέγεται ότι είναι δέκα έως 30 τοις εκατό χαμηλότερη.

Οι κυψέλες μεγάλου μεγέθους προέρχονται από τη γερμανική παραγωγή στην τοποθεσία Willstätt στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, ενώ η παραγωγή μονάδων της Leclanché πραγματοποιείται σε μια υπερσύγχρονη αυτοματοποιημένη γραμμή συναρμολόγησης στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Yverdon της Ελβετίας.

leclanche.com