Η Kia εισάγει την προετοιμασία της μπαταρίας για παλαιότερα μοντέλα EV6

Η Kia προσφέρει τώρα μια ενημέρωση λογισμικού για το μοντέλο του 2022 EV6 που έχει σχεδιαστεί για να επιταχύνει τις διαδικασίες φόρτισης σε χαμηλές θερμοκρασίες. Η ρύθμιση της μπαταρίας, η οποία είναι στάνταρ στα μοντέλα EV6 του 2023, τα νέα EV6 GT και Niro EV, μπορεί τώρα να τοποθετηθεί προαιρετικά σε όλα τα EV6 του 2022.

Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να επισκεφθούν τον αντιπρόσωπο της Kia για να το κάνουν. Όπως αναφέρθηκε, οι ενημερώσεις λογισμικού over-the-air θα είναι δυνατές μόνο σε όλα τα οχήματα του Ομίλου Hyundai από το 2025 και σε μοντέλα που κυκλοφόρησαν πρόσφατα από το 2023. Ωστόσο, η προετοιμασία προϋποθέτει ότι η θερμοκρασία της μπαταρίας είναι κάτω από 21 βαθμούς και το επίπεδο φόρτισης είναι 24 τοις εκατό ή περισσότερο .

Σύμφωνα με την Kia, η προετοιμασία θα πρέπει να μειώσει τον χρόνο φόρτισης έως και 50 τοις εκατό εάν η μπαταρία τοποθετηθεί στο βέλτιστο παράθυρο θερμοκρασίας λειτουργίας πριν από τη γρήγορη φόρτιση. Αυτή η βελτίωση, ωστόσο, εξαρτάται από τους αρχικούς αριθμούς στους οποίους υπολογίζει η Kia: Υπό βέλτιστες συνθήκες, το EV6 μπορεί να φορτίσει από δέκα έως 80 τοις εκατό σε 18 λεπτά. Στους πέντε βαθμούς Κελσίου, η Kia δηλώνει τώρα «περίπου 35 λεπτά» στην επικοινωνία χωρίς ρύθμιση μπαταρίας.

Ωστόσο, οι πρακτικές δοκιμές έχουν δείξει σημαντικά μεγαλύτερους χρόνους φόρτισης, ακόμη και σε συν βαθμούς. Εάν το Kia φτάσει πραγματικά στο βέλτιστο εύρος θερμοκρασίας με προετοιμασία υπό τέτοιες συνθήκες και μπορεί να φορτίσει στο μέγιστο δυνατό 240 kW, η μείωση του χρόνου φόρτισης θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη από 50%. Μόνο οι δοκιμές θα δείξουν πόσο μεγάλο είναι το αποτέλεσμα στην πραγματικότητα – αν και συχνά εξαρτάται από τις ακριβείς συνθήκες της κάθε περίπτωσης.

Από την πλευρά του υλικού, το EV6 του μοντέλου 2022 διαθέτει ήδη θέρμανση μπαταρίας. Η ενημέρωση λογισμικού επηρεάζει κυρίως το σύστημα πλοήγησης, καθώς η καθοδήγηση διαδρομής ενεργοποιεί αυτόματα τη ρύθμιση της μπαταρίας εάν οριστεί ως προορισμός ένας γρήγορος φορτιστής DC. Η χειροκίνητη ενεργοποίηση της προετοιμασίας δεν είναι δυνατή – όπως συνέβαινε ήδη με το Ioniq 5.

kia.com