Η JLR εγγράφεται στην υπηρεσία Plugsurfing

Η Jaguar Land Rover UK συνεργάστηκε με την Plugsurfing για να προσφέρει στους πελάτες της JLR πρόσβαση στο δίκτυο φόρτισης. Οι πελάτες Jaguar Charging και Land Rover Charging μπορούν πλέον να φορτίζουν σε περισσότερα από 300.000 σημεία φόρτισης που εκτείνονται σε 27 χώρες και ενσωματώνουν 700 ξεχωριστούς CPO.

Οι μεγαλύτεροι πάροχοι σημείων χρέωσης στο δίκτυο Plugsurfing στο Ηνωμένο Βασίλειο περιλαμβάνουν τους Osprey, Ionity και char.gy με περισσότερους παρόχους δικτύου να προστίθενται αργότερα φέτος.

Οι αγοραστές υβριδικών και πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων Jaguar και Land Rover θα λάβουν κλειδί φόρτισης RFID και πρόσβαση στις εφαρμογές φόρτισης των εταιρειών.

Η JLR έχει ορίσει τρία τιμολόγια. Το πακέτο Pay-As-You-Go δεν επιβαρύνεται με μηνιαία χρέωση και οι συνεδρίες χρέωσης κοστίζουν απλώς την τρέχουσα μεταβλητή τιμή σε κάθε φορτιστή. Το Gold Tariff, με τιμή 4,26 £ συμπεριλαμβανομένου. Ο ΦΠΑ ανά μήνα, παρέχει σταθερές τιμές φόρτισης αλλά ανάλογα με την ταχύτητα του φορτιστή. Το τιμολόγιο Platinum, με τιμή 8,50 £ το μήνα συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, μειώνει τους σταθερούς συντελεστές, καθιστώντας το κατάλληλο για οδηγούς που χρεώνουν τακτικά εκτός σπιτιού.

«Μέχρι τώρα, είχαμε επηρεαστεί από μια παραβιασμένη δημόσια υποδομή φόρτισης», δήλωσε ο Rawdon Glover, MD της JLR UK. Οι νέες υπηρεσίες φόρτισης θα «εξυπηρετούν πλέον τον στόλο και τους επιχειρηματικούς πελάτες μας με πολύτιμα εργαλεία διαχείρισης και θα βελτιώνουν τη διαδικασία φόρτισης καθιστώντας την πιο απλή και βολική για τους οδηγούς σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και σε ολόκληρη την Ευρώπη», πρόσθεσε.

Ως μέρος της στρατηγικής «Reimagine», η Jaguar θα γίνει μια πλήρως ηλεκτρική μάρκα πολυτελείας έως το 2025, ενώ όλα τα μοντέλα της Land Rover θα έχουν ένα EV μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Το πρώτο Range Rover με ηλεκτρική μπαταρία θα κάνει πρεμιέρα το 2024.

Ο φινλανδικός ενεργειακός όμιλος Fortum, ο οποίος εξαγόρασε την Plugsurfing πριν από περισσότερα από τέσσερα χρόνια, πούλησε την επιχείρηση με έδρα το Βερολίνο στη Fleetcor Technologies, μια υπηρεσία επιχειρηματικών πληρωμών των ΗΠΑ, τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με το Fortum, η τιμή αγοράς είναι περίπου 75 εκατ. ευρώ. Η Plugsurfing σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το φρέσκο ​​κεφάλαιο για να αναπτυχθεί περαιτέρω.

landrover.com